Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Održan drugi dio serijala Epic Problem

Održan drugi dio serijala Epic ProblemJučer je u Stereo dvorani održan drugi koncert iz serijala Epic Problem, a nastupili su Asherah iz Rijeke i gosti iz Poljske Tides From Nebula. Oba benda sviraju instrumentalni post rock, odnosno metal tako da je ova večer bila vrlo siromašna riječima, no to nije smetalo. Iako je srijeda, nažalost, u Rijeci neobičan dan za održavanje koncerata u dvorani se skupilo dosta ljudi koji su posvjedočili vrlo dobroj i pomalo neuobičajenoj svirci na ovim prostorima.
Prvi je nastupio mladi i vrlo perspektivni bend Asherah. U glazbi im se osjeća utjecaj bendova kao što su Explosions In The Sky ili Mogwai, a zvuče dobro i sigurno, na momente možda jednolično. Tri gitare daju čvrst i moćan zvuk, a posebno su zanimljive vizualizacije bendova VJ-a koje prate čitav nastup. Bend je osim odobravanja publike dobio i velike pohvale glavnog benda večeri.
Tides From Nebula također sviraju samo instrumentalni rock, ali ipak ostvaruju bolju komunikaciju s publikom. Većina pjesama počinje lagano i postepeno se gradi kako pjesma ide prema kraju, ali ne zvuče nimalo jednolično. Njihovu glazbu krase lijepe melodije u kombinaciji s žestokim, na trenutke divljačkim, dijelovima, a u svakoj pjesmi osjećaju se snažne emocije. Bend se u jednom trenutku toliko uživio u svirku da su oba gitarista završila među publikom i tamo su odsvirali zadnju stvar. Bis ja sačinjavala samo jedna pjesma jer prema riječima benda nemaju više materijala za live nastupe.
Tides From Nebula obećali su povratak u Rijeku s više pjesama i dužim nastupom. Osim dobre svirke ovaj je koncert pokazao da u Rijeci postoji publika koja ide na koncerte i u tjednu, a ne samo vikendom. Nadamo se da će takvi koncerti u budućnosti postati praksa, a ne iznimka.
Miran Milić

Objavljeno 28.04.2011.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal