Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Officer Down - Energičan mladi bend za ska veselice

Officer Down - Energičan mladi bend za ska veseliceOfficer Down je relativno noviji riječki bend nastao 2006. godine kada se zbog zajedničkih interesa i ljubavi prema ska glazbi spajaju bend Skanoi! i jedan, recimo to tako, no name sastav.

Officeri trenutno broje devet članova što bi značilo da uz standardnu postavu imaju i brass sekciju koju čine violina, truba, tenor i alt sax što pridonosi potrebnoj punoći njihovog žanrovski definiranog zvuka.

Njihovu glazbu najlakše je opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući sa stvorenim zvukom i tražeći svoj originalni izričaj. Višečlana brass sekcija donosi u ovaj bend šarenu zvukovnu sliku koja teži stvaranju energične atmosfere za ”tipične” ska veselice.

U dvije godine postojanja Officer Down su odsvirali više od dvadesetak koncerata kao što su nastupi na Dirty Old Festivalu, Istria In Reggae, Opatijske Barufe, RiRock Festival i mnoštvo ostalih, što festivalskih što samostalnih nastupa.

Valja zabilježiti kako su Officeri često mijenjali postavu što je donekle i razlog da je bend relativno nepoznat u širim okvirima hrvatske underground scene. Međutim, nakon svirke na prvom Skaville festivalu u Križevcima, bend je dotadašnjeg pjevača zamijenio pjevačicom, a promjena je došla i u redovima gitare i bubnjeva.

Trenutno je glazbena postava kompletirana po volji svih članova, mnoštvo starih pjesama je preuređeno, mnoštvo novih je napravljeno i sada je to sasvim drugi bend nego onaj s početka karijere. Što će nam ponuditi najbolje je da provjerite na njihovm MySpace profilu.

Anton Cvijić / Artist info

Objavljeno 24.09.2008.

Vremeplov

Možda i jesam živa legenda, no to ne pomaže puno kod mijenjanja prazne automobilske gume.
Roy Orbison