Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Officer Down - Energičan mladi bend za ska veselice

Officer Down - Energičan mladi bend za ska veseliceOfficer Down je relativno noviji riječki bend nastao 2006. godine kada se zbog zajedničkih interesa i ljubavi prema ska glazbi spajaju bend Skanoi! i jedan, recimo to tako, no name sastav.

Officeri trenutno broje devet članova što bi značilo da uz standardnu postavu imaju i brass sekciju koju čine violina, truba, tenor i alt sax što pridonosi potrebnoj punoći njihovog žanrovski definiranog zvuka.

Njihovu glazbu najlakše je opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući sa stvorenim zvukom i tražeći svoj originalni izričaj. Višečlana brass sekcija donosi u ovaj bend šarenu zvukovnu sliku koja teži stvaranju energične atmosfere za ”tipične” ska veselice.

U dvije godine postojanja Officer Down su odsvirali više od dvadesetak koncerata kao što su nastupi na Dirty Old Festivalu, Istria In Reggae, Opatijske Barufe, RiRock Festival i mnoštvo ostalih, što festivalskih što samostalnih nastupa.

Valja zabilježiti kako su Officeri često mijenjali postavu što je donekle i razlog da je bend relativno nepoznat u širim okvirima hrvatske underground scene. Međutim, nakon svirke na prvom Skaville festivalu u Križevcima, bend je dotadašnjeg pjevača zamijenio pjevačicom, a promjena je došla i u redovima gitare i bubnjeva.

Trenutno je glazbena postava kompletirana po volji svih članova, mnoštvo starih pjesama je preuređeno, mnoštvo novih je napravljeno i sada je to sasvim drugi bend nego onaj s početka karijere. Što će nam ponuditi najbolje je da provjerite na njihovm MySpace profilu.

Anton Cvijić / Artist info

Objavljeno 24.09.2008.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)