Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ogledala objavljuju prvi samostalni album nakon 20 godina

Ogledala objavljuju prvi samostalni album nakon 20 godinaPovratak u riječku glazbenu prošlost uskoro bi trebao dobiti nastavak – nakon objavljivanja kompilacije ’Riječki novi val’ Goran Lisica Fox iz Dallas Recordsa prepoznao je pravi trenutak za objavljivanje samostalnih albuma nekih od grupa koje su pronijele slavu posebnosti riječkoga zvuka. Priliku će, kako saznajemo, dobiti grupe koje nikad nisu objavile samostalni album, ali i one kojima je to pošlo za rukom pa se u njihovom slučaju radi o reizdanjima ploča. Prvi u nizu bit će riječka grupa Ogledala koja će tako nakon 25 godina uskoro dobiti prvi službeni nosač zvuka.

– Došao je i taj trenutak. Ogledala će nakon više od dva desetljeća postojanja konačno objaviti prvi samostalni album i baš se veselimo. Riječ je o materijalu koji smo snimili prije više od dvadeset godina u ljubljanskom studiju Top Ten, a pod producentskom palicom legendarnog Janeza Križaja. Tad su bila druga vremena, od nas se očekivalo da promijenimo neke tekstove, a mi nismo pristajali na kompromise pa samo odustali od ideje da objavimo tu ploču, potvrdio je bubnjar i vokal Ogledala Leo Rumora dodavši kako je realizacija izdanja već u punom jeku.

Kako nam je kazao Rumora, bit će to pravi zvuk osamdesetih, same pjesme bit će u originalnim aranžmanima, bez dodatnog peglanja i ušminkavanja.

Rumora je otkrio kako zajedno s Damirom Bajićem, Mirom Zupčićem, Dadom Trpkovom i Samirom Šverkom ovih dana intenzivno boravi u studiju gdje Ogledala snimaju i nove pjesme.

– Još prije ideje o kompilaciji ’Riječki novi val’ počeli smo opet zajedno svirati, a na tim probama javile su se i neke ideje za nove pjesme koje ćemo uskoro snimiti i koje bi se uskoro trebale početi vrtjeti na radio postajama. Još je prerano govoriti o drugom albumu, ali te dvije stvari objavit ćemo ili kao singlove ili će se naći na nekoj kompilaciji Dallasa, zaključio je Rumora.

Uz Ogledala, u planu je i objavljivanje albuma Mrtvog kanala i Grča. No, kako saznajemo, to je tek početak, namjera Dallasa je objaviti barem deset izdanja starijih riječkih bendova i tako zaokružiti priču započetu kompilacijom ’Riječki novi val’.

Link: www.myspace.com/ogledala

Ogledala - Ogledala su oko mene (live)Danijela Bauk


Objavljeno 18.04.2008.

Vremeplov

Bili smo prenezgrapni da bi postali pop grupa.
Roger Daltrey (The Who)