Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

One Piece Puzzle - Demo

One Piece Puzzle - DemoNadam se da mi One Piece Puzzle neće prigovarati, kao što su to učinili Pasi, da sam ih pretjerano izhvalio, ali album Evil Yoga je genijalan. Kada će se za pedeset godina i najbrutalnija verzija black metala ili hard corea moći ćuti i izvoditi jedino u kazalištima i to uz potporu ministarstva kulture, tada će se, vjerojatno, zbrojiti sve što se dogodilo na riječkoj rock sceni i utvrditi će se da je ”Evil Yoga” vrhunac stvaralaštva riječkih rock bendova (jedino ako moj bend ne napravi nešto bolje).

Prosječnom slušatelju je njihov zvuk najlakše opisati kao spoj grupa Dead can dance, Danzig, Marilin Manson, Faith no more, Nine inch nails i znanstveno fantastičnih video igrica. Bend se vjerojatno neće složiti sa mnom, ali baš me briga, jer ja pišem ovu recenziju, a ne oni. Znači u jednoj stvari su smiksani metal, gotičke klavijature, kompjuterski zvukovi, blues pa onda stalne promjene ritma i dinamike što će skuliranu osobu učiniti jako živčanom, a ako se živčana osoba izloži ovome albumu sve su šanse da će završiti u ludnici. Dakle osim što je album dobar, također je i opasan po mentalno zdravlje.

Vokal se ponaša jednako kao i ostatak benda, u jednom trenutku pjeva blues da bi u trenu krenuo na death metal pjevanje ili parodirao operno pjevanje. Parodiranje opernog pjevanja je najočitije u pjesmi Watta night. Kombinacije bluesa i metala su najjasnije u pjesmama Death roll, Rough ride on! I Boring song koja je jedna od boljih stvari na albumu.

Ipak vrhunac albuma je instrumental Evil Yoga. Taj instrumental ima harme antičke grčke (ili barem kako su te harme prikazivali talijanski povijesni spektakli iz sedamdesetih, budući da još niti dan danas nije jasno kakva je točno bila staro grčka muzika)...da nastavim i te antičke harme u kombinaciji sa kompjuterski zvukovima i metal rifovima ...hm, kako da se izrazim...otvaraju novu dimenziju ili bolje, to se ne može riječima opisati, to se mora doživjeti. Kada se presluša jedan album ima se dojam da se nije slušao niz pjesama, već jedna kompleksna kompozicija i da se tako nešto ostvari potrebno je mnogo mašte koju One piece puzzle imaju.

Marin Tomić

Objavljeno 28.03.2005.

Vremeplov

Problem svih malih bendova (nezavisnih, nekomercijalnih) je taj što sve moraju sami, jer nitko osim njih nema koristi od njihovih projekata.


Raul Jereb ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com