Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

One Piece Puzzle skinuli publiku do gola

One Piece Puzzle skinuli publiku do golaKoncert skupine One Piece Puzzlea koji su održali 12.4. u Stereo Dvorani prošao je u šutu, a oni su se još jednom pokazali kao močna industro mašina sa svojom preciznom uvježbanom svirkom koja je bila u skladnoj međuigri s videoprojekcijama.

Pjesme su zvučale gotovo identično kao na albumu i skoro su bile odsivrane po istom redosljedu. Svakako, najupečatljiviji dio večeri bio je prijelaz iz instrumentala u stvar ”Princeza polucija”, gdje se gitarista Armageljon Espaljon (koji je tom prilikom nosio Robin Hoodovske tajice) prikazao kao vješti manipulator s mikrofonijama, dok je pjevačica Ratka Rural pokazala kako osim ”Demonskih vriskova” svojim glasom može proizvoditi i melodije.

Tako su zajedno s bendom ljudi skakutali, pjevali, rasturali, no redarska služba ipak nije imala previše razumijevanja prema zaljubljenim fanovima koji su se skidali goli i u znak privrženosti bacali majice, kanotjere i skoro pa i gače (da nije došlo do intervencije) pjevačici benda.

Poneseni time bend je uspješno spržio mnogobrojnu publiku svojim zlatnim hitovima.
Nizali su se močni ”Dere, rokam guzim”, perverzni ”Ne jebi bez kurca”, psihonautičarska ”LSD”, a kako bih malo poremetio kronologiju važno je istaći furiozni
ulet u nastup s pjesmom ”Želim biti seljak veseljak”, nakon video igrica odbrojavanja na video zidu.

Svoj nastup OPP su zaključili tradicionalnim ”Ovo je bio naš posljednji koncert” i svojim prvim hitom ”Supervešmašina”.

Na kraju možemo zaključiti kako su One Piece Puzzle svojom svirkom pokazali kako umijećem, originalnošću i zaraznim pjesmama spadaju u vrh ex Yu rock scene.

Jedina zamjerka jest da je koncert bio malo prekratak, možda bi bilo fora da je svirala predgrupa ili da se barem izvlačila tombola.

Marin Tomić

Objavljeno 14.04.2009.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com