Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

One Possible Option novosti!

One Possible Option novosti!Iako hrvatski glazbeni sastavi koji pjevaju na engleskom jeziku nisu rijetka pojava, ne događa se često da jedan domaći bend potpiše ugovor s njemačkom diskografskom kućom i ostvari veliku europsku turneju, a upravo je to pošlo za rukom izvrsnom riječkom kvartetu One Possible Option.

Okosnicu te alter-rock grupe, osnovane 2007. godine, čine gitarist i tekstopisac Zdravko Kasapović – Piggy (vođa nekadašnje grupe The Stuff) i njegov sin, Deni Kasapović na vokalu, kojima su se pridružili Evin Nađ na basu te Dejan Adamović – Deva na bubnjevima.
Uz nezaobilaznu žestoku i beskompromisnu svirku, iznimno važan dio One Possible Optiona su inteligentni tekstovi koji govore o realnosti, ljudskim i globalnim problemima, sugeriraju načine za rješavanje tih problema te istovremeno nude slušateljima poruku i inspiraciju.

Kako bi što veći broj ljudi mogao razumjeti njihovu snažnu poruku, sve pjesme su prevedene na engleski jezik, što je rezultiralo brojnim koncertima u mnogim europskim državama (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Švicarska). Na jednom od nastupa prepoznali su ih predstavnici berlinskog Setalight Recordsa i odmah im ponudili izdavanje EP-a te organizaciju velike europske turneje, koja će se održati u rujnu ove godine.

Prije toga, u ožujku, uz potporu njemačke predgrupe Samavayo, One Possible Option će se predstaviti i hrvatskoj publici na mini turneji koja (za sada) obuhvaća sljedeće gradove:
14.3. ZAGREB - Klub
15.3. UMAG - American Bar
19.3. SPLIT - Kocka
20.3. ŠIBENIK - Azimut
21.3 RIJEKA - Beertija
22.3. PULA - Mimoza

EP “My Name is Uncreature” (Spona / Setalight Records, 2014.) sadrži pet pjesama koje je snimio Matej Zec u studiju G.I.S. u Kastavu, a miks i mastering potpisuje Goran Kovač.

Objavljeno 24.01.2014.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar