Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Opatijske barufe 2

Opatijske barufe 2Dragi naši Opatijci i ljubitelji Opatije napokon se nešto „pomiče naprvo“. Dobili smo novu gradsku vlast, obećanja su se stišala i sad je vrijeme za konkretnu akciju. Kako od naših sveprisutnih opatijskih lokalnih moćnika nikad ništa, mlađa ekipa se probudila i krenula u „nove pobjede“.

Zahvaljujući svestranom Jabetu Jr-u (Damir Tomić) ove subote, preciznije 4.6.2005. od 12 do ponoći na našoj lijepoj betonari od Slatine počinje cijelodnevno događanje pod nazivom „Opatijske barufe 2“, te koncert mnogih opatijskih, riječkih i pulskih demo bendova od 17 sati do ponoći.

Cijela manifestacija ima još jednu vrlo važnu misiju a to je dobivanje adekvatnog prostora za mlade. Potpisivat će peticija za dobivanje višenamjenskog prostora za razne radionice, probe, manje koncerte, prezentacije, tribine i sl. Ideja o klubu je krenula od udruge mladih Kulturni front s Tošine. Ovu ideju podržavaju i ostale opatijske udruge: Crta, KUD Ventili, Moji Ičići...

Eto, u suši opatijskih zbivanja ovo je pravo osvježenje za scenu kao i za sam „grad duhova i hokejaša“. Prve Barufe su održane na igralištu na Tošini i bile su više nego uspješne, pa se nadamo istom i za ovogodišnje. Ne zaboravimo da je zadnja veća manifestacija u organizaciji mladih opatijaca bila „Protiv radara na Učki“. Nažalost, da bi se nešto desilo u Opatiji potrebno je da nam svima „voda dođe do grla“ da bi se nešto desilo. Gradski oci, trgnite se, osposobite i ustupite mladima prostor za djelovanje (a imate ih zatvorenih i previše) ionako vam „Opatija bajna“ zjapi prazna. [Nastavlja se...]

Report:

Na opatijskoj Slatini u subotu je, od 12 do 24 sata, uspješno održan festival za mlade ”Opatijske barufe 2”. Od 12 sati promovirane su opatijske udruge, a od 18 do ponoći nastupali su opatijski, riječki i istarski bendovi: Pavian Grivasti, Foundation, Bruno, Carmina Puttana Orchestra, Agressive Snail Atack, Quasarr, Tha B Inside, Mario Furka i Štićenici, Figlio di Bruno Attomico, Franci & Gorri Ussi Winnetou i na kraju Pasi.

Na toploj Slatini peticiju opatijskih udruga za dobivanje kluba potpisalo je preko 500 posjetitelja, što će, nadaju se organizatori, biti dovoljno da nova gradska vlast Opatije ustupi prostor mladima.

Nikola Cvjetović

Objavljeno 06.06.2005.

Vremeplov

Prijatelj je onaj koji ti daje potpunu slobodu da budeš ono što jesi.
Jim Morrison