Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

O.Š. SULUD III - Povratak otpisanog

O.Š. SULUD III - Povratak otpisanogMedošević Izet, alias SULUD III, rođen u Rijeci 1976., zmajoliki jarac, vaga, neoženjen bez djece, pjevač, gitarista, kompozitor u bendu O.Š. SULUD III povodom izlaska CD-prvijenca ’’Zlo i naopako’’ izdanog za legendarnu zagrebačku nezavisnu kuću Slušaj najglasnije.

Suludi Izet svoju glazbenu karijeru počinje prije 10-tak godina urlajući u kultnom nepotkupljivom, nadasve nepopustljivom riječkom bendu Avlijaneri pobjednicima Art & music festivala 1997., no ubrzo nakon toga, izmrcvareni od tadašnje hrvatske rock masonerije suicidno se razilaze prije izlaska albuma (umjesto Avlijanerima, Menart album izdaje porečkoj Kulturi). Nastavu u osnovnoj školi još vrše Jabuka na gitari i glasu, Ivo Igić na bubnjevima te Vulle na bassu.

Suludi što si radio nakon samoubojstva Avlijanera?
SULUD III: Ma, eto ništa naročito puštao sam muziku po rupama širom Rijeke i Opatije - tzv. klubovi, restaurirao namještaj u Galu kod Gordana, tu i tamo pisao, slikao, a uglavnom se opuštao i punio baterije za Osnovnu školu. Radeći kao D.J svjesno sam educirao samoga sebe i ostale, pa mislim da sam, makar što se glazbene urbane kulture tiče, dosta dao ovome gradu.

Uzore pretpostavljam naravno imaš?
SULUD III: Tko ih nema. Meni najdraži su ti Iggy Pop, Bruce Lee, Beethoven, Homer (Ilijada i Odiseja), Marlon Brando, George Orwel, Velveti, stara Metallica, Punk (sve), Alan Ford, Charles Bukowski, Paklena naranča i Monti Python.

Žene?
SULUD III: Drage su mi crnokose plavooke djevojke (french style) i male plavuše sa lijepim stopalima (bogate).

Inspiracija?
SULUD III: Inspirira me sve oko mene. Glazbu uglavnom skladam u večernjim satima bistre glave, dok se za tekstove malo volim opustiti uz cugu.

Riječka scena?
SULUD III: Rani Let3 (Two dogs fucking) i Parafe (A dan je tako lijepo počeo) su jedina ostvarenja koja cijenim od Rirocka od prije. Danas mi ima puno boljih bendova.

Koji su ti to?
SULUD III: One piece puzle, Pasi, Father, Urban &4, VEPM, Školjke, te ekipa na promociji.

Današnja globalna scena?
SULUD III: Volim Underworld, bristolski trip-hop, Prodigi (Vudu people hahaha).

Odlaziš li na moderna techno i ina elektronska zabavljanja?
SULUD III: Pa nisam baš neki fanatik, ali svako vrijeme nosi svoje tako da nemam ništa protiv takvih okupljanja.

Koliko vam je trebalo za snimiti album?
SULUD III: Album je snimljen u mjesec dana kod Damira Tomića, a album smo šljakali oko godinu dana.

Sve je tvoje ili ste zajedno kemijali album?
SULUD III: Mojih ti je negdje 70%, a ostalo su Jabuka i ekipa. Zlo i naopako je po meni među prvih 5 albuma ikada snimljenih na ovim prostorima.

Zašto ste odabrali etiketu Slušaj najglasnije?
SULUD III: Pa zbog samog Zdenka Franjića koji je jedna predivna persona, a u Rijeci ionako ne postoji niti jedna, što i baš nije neka pohvala za grad poput Rijeke.

Siniša Brožić

P.S. I
U zadnje vrijeme se po gradu širi priča da su Suludi „privremeno nedostupni“ tj. da su privremeno prestali s radom. Time will tell...
P.S. II
O.Š. Sulud III se nisu raspali već snimaju novi album. Neke su stvari dovršene, a radni naslov je ”Buka je bolja od muzike”. Neke od pjesama s albuma su: Buka je bolja od muzike, Ljubav cvate oko vate, Woman I’m the devil, Let’s nuke the universe, Usamljeni svat i Nemaš pojma o mjuzi, al’ imas jakuzi. Mjuza će biti, kažu, između Hendrixa na speedu i Motorheada na heroinu.

Objavljeno 11.05.2005.

Vremeplov

Svatko može napraviti nešto loše ali rijetki mogu nešto stvarno dobro.
Paul Simon