Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Osebujni The Tiger Lillies cabaret show premijerno u Rijeci

Osebujni The Tiger Lillies cabaret show premijerno u RijeciU sklopu jubilarne 30-te godišnjice rada na svoj premijerni dolazak u Rijeku stižu 09.11.2019. jedinstveni The Tiger Lillies...

Nastali 1989. godine i kako desetljeća prolaze njihov zvuk ostaje jedno od najjedinstvenijih i najoriginalnijih stvari na koje se može naići. Martyn Jacques, predvodnik benda, tekstopisac i osnivač, proveo je većinu svojih dvadesetih godina u stanu iznad bordela u londonskom Sohou, provirivši kroz prozor kroz zujanje Soheovog niskog života. Trebalo mu je dobrih deset godina da taj čudni svijet pretvori u umjetnost, dok je trenirao kao pjevač i tekstopisac. Godine 1989. dobio je prvu harmoniku i Tiger Lillies je mogao krenuti s radom.

Svijet Tiger Lilliesa je taman, osebujan i raznolik, s trenucima duboke tuge, okrutnog crnog humora i neizmjerne ljepote. Ova jedinstvena turneja ”Anarchic Brechtian Street Opera Trio” u svijetu svira pjesme o ”svemu što ne uključuje lijepe plavokose djevojke i dječake koji trče na livadi” kako bi citirali svog osnivača Martyna Jacquesa. Stoga njihove pjesme pokrivaju sve mračne aspekte života, od prostitucije i ovisnosti o drogama do nasilja i očaja.

Njihova glazba je mješavina prijeratnog berlinskog kabarea, anarhične opere i ciganske glazbe, odjekujući glasove Bertolta Brechta i Jacquesa Brela.

Tiger Lillies odmah su se isticali zbog svog posebnog zvuka i stila, od londonskih pubova do kazališta Piccadilly, od klupica do Sydneyske operne kuće.U nekoliko od najvažnijih događaja u njihovoj karijeri svakako spada nagrada Olivier, koju su osvojili za kultni mjuzik ”Shockheaded Peter” i Grammy nominacija za album ”The Gorey End”.

U posljednja tri desetljeća, Tiger Lillies su ”odradili” u prosjeku preko 200 nastupa godišnje i unatoč tome što su toliko vremena provodili na putu uspjeli su izdati više od jednog albuma godišnje (ukupan broj je negdje iznad 30, ali tko broji?). Sudjelovali su na brojnim izložbama diljem svijeta, surađujući s umjetnicima iz svih disciplina: od cirkuskih izvođača do šekspirijskih glumaca, eksperimentalnih plesača do avangardnih fotografa i burlesknih lutkara do ansambala klasične glazbe.

Tiger Lillies šokiraju i zabavljaju na postmoderni način vodvilja, s njihovim neponovljivim in your face stavom, kojima se ne smije uzimati zdravo za gotovo. Odobren od strane benda riječki nastup krasi i jedinstveni vizual, autorski rad dizajnerskog obrta Radnja.

Ulaznice su dostupne u Dallas music shop Rijeka, Dirty old shop Zagreb, na blagajni HKD-a te putem sustava Mojekarte.hr, po cijeni od 105,00kn za balkon i 125,00kn za parter, a ukoliko ih ostane, cijena na dan nastupa raste na 125,00kn za balkon i 155,00kn za parter.

Jedini nastup u Hrvatskoj rezerviran je za subotu, 9.11. u HKD na Sušaku.

cijene ulaznica:
balkon-105,00kn do 8.11.
125,00kn na dan nastupa
parter-125,00kn do 8.11.
155,00kn na dan nastupa

prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Dirty old shop Zagreb, sustav Mojekarte.hr, na blagajni HKD-a (otvorena sat vremena prije svakog programa)

Objavljeno 05.10.2019.

Vremeplov

Mislim da je jako malo iskrenoga bilo i ostalo vezano uz punk, ali ono što je preživjelo, esencija prvotne ideje, egzistira i danas u nekoj drugoj formi.
Zoran Žmirić, riječki pisac, fotograf i glazbenik