Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otvoren 5. DORF u Rijeci

Otvoren 5. DORF u RijeciProlaznici koji su se jučer zatekli pred Art-kinom Croatia bili su nemalo iznenađeni gužvom koja se stvorila ne samo u atriju kina već i ispred njega. I dok su pogledavali o čemu se radi mi koji smo znali s osmjehom smo čekali svečani trenutak otvorenja petog po redu festivala dokumentarnog rock filma.

Pitanje je dali je sam festival privukao toliku masu različitih individua ili je ipak sve to bilo zbog njega, Lemmyija naravno. U svakom slučaju organizatori su odlično odabrali film za otvaranje, ponudivši riječkoj publici dugo očekivani film ”Lemmy: The Movie” u režiji Grega Ollivera i Wesa Orshoskija.

Nakon kratkog pozdrava i obračanja publici od strane organizatora i članice ovogodišnjeg žirija Tanje Golić iz Rijeke, autorice nekoliko kratkih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, svijetla su se ugasila i mi smo se našli u nikada do sada ispričanoj priči o fenomenalnom glazbeniku, koji pamti i vrijeme prije rock’n’rolla, te već 40 godina bez kompromisa slijedi svoj put, živi svoj san.

Bez obzira bili fan Motorheada ili ne mora se priznati da je Lemmy sve samo ne svakidašnja pojava na glazbenom nebu. Bio je roadie Jimi Hendrixa, svirao u Hawkwind, pratio The Damned, krajem 60-ih svirao pred Titom s bandom Rockin’ Vicars, a kroz čitav život ostao je vjeran sebi, vjeran svojoj publici, dok ga neki od kolega glazbenika gledaju kao Boga.

Ovaj zabavan film ispunjen je razgovorima s brojnim obožavateljima/rock gostima, ljudima koji su ga na ovaj ili onaj način dotakli tijekom bogate glazbene karijere. Tu su Metallica, Dave Grohl, Slash, Ozzy Osbourne, Mick Jones, Peter Hook i mnogi drugi.Nakon filma i kratke pauze u koji su okupljeni međusobno sređivali dojmove, uslijedio je još jedan odličan nastup riječke skupine My Buddy Moose.

DORF festival u Rijeci traje do nedjelje 13.03. kada će biti svečano uručenje nagrada. Više o samom programu možete pročitati na stranicama RiRock.com, ali i Art-kina Croatia i službenim DORF stranicama.


A.S.

Objavljeno 11.03.2011.

Vremeplov

Ratovi su uvijek započinjali zbog religija.
Glenn Danzig