Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otvorenje Mini Art-kina

Otvorenje Mini Art-kinaArt-kino, javna ustanova u kulturi, u ponedjeljak, 07.12. u 19:00 svečano će otvoriti Mini Art-kino - novi filmski prostor smješten nedaleko od Art-kina Croatia (Krešimirova 2G) vođeno motom «Kino bez praga i pardona».

Svečano će otvorenje donijeti prvi program Mini Art-kina - dva kratka, bogato nagrađivana, hrvatska filma - horor - komediju «Zvjerku» i dramu «Piknik» koju će i najaviti redatelj Jure Pavlović.

Javna ustanova u kulturi Art-kino drži da kino jest publika te svojim programskim novitetima nastoji proširiti ponudu te dodatno zainteresirati novu i nagraditi sve brojniju vjernu publiku čime još jednom potvrđuje svoju usmjerenost ka razvoju.

Za razliku od klasičnog kina, filmskog prostora Art-kina Croatia do kojeg se dolazi svečanim prolaskom kroz atrij i hodnik – u Mini Art-kino se stiže neposredno, direktno ’s ulice’ bez ograničavajućeg praga. Mini Art-kino, aludirajući i samim imenom na značajno manji broj mjesta (24), postaje intimnijim prostorom koje potiče komunikaciju. Programska koncepcija Mini Art-kina bit će vođena beskompromisnom selekcijom filmova i dodatnog programa koji će se odvijati u obliku Tribina na tribinama (TNT). Mini Art-kino je prostor «bez praga i pardona».

U Mini Art-kinu održavat će se projekcije dokumentarnih, kratkih i eksperimentalnih filmova, a svoje će mjesto naći i raznovrsni igrani filmovi. Prostor je višenamjenski pa će se u Mini Art-kinu održavati tribine, izlaganja i prezentacije vezane uz filmske žanrove, stilove, predstavljanje nacionalnih kinematografija, te promociju mladih (domaćih) autora.

Kroz prosinac će se u Mini Art-kinu prikazivati novi dokumentarni hit «Dolazimo u miru», urnebesna komedija o prijateljstvu (i alkoholu) – «Ne ostavljaj me», «U glavnim ulogama: Nestabilni bjeloruski elementi» o otporu posljednjoj europskoj diktaturi te «Sklonište» o humanosti na djelu u teškim trenucima. Ciklus filmova sjajnog argentinskog autora Pabla Trapera donosi pet izvanrednih nagrađivanih filmskih naslova u Mini Art-kino, a u novoj dvorani Art-kina prikazivat će se i ovogodišnji Maraton kratkometražnog filma povodom najkraćeg dana u godini.

Nakon prve filmske projekcije filma «Sklonište» u utorak, 8.12. u 19 sati uslijedit će tribina na temu aktivizma, beskućništva i filma - Tribina na tribinama Mini Art-kina. Prvi TNT razgovor vodit će filmolog Marin Lukanović te Dejan Travica iz udruge Oaza - Udruge za beskućnike i socijalno ugrožene.

Objavljeno 06.12.2015.

Vremeplov

Stvarno ne znam ništa o glazbi.
Elvis Presley