Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Palach ispunjava uvjete za održavanje koncerata

Palach ispunjava uvjete za održavanje koncerataOd direktora MMC-a i voditelja Kluba Palach, Damira Čargonje Čarlija dobili smo e-mail koji prenosimo u cijelosti:

11.svibnja 2006. Ured drzavne uprave u Primorsko-goranskoj zupaniji, Sluzba za gospodarstvo dostavio nam je Rjesenje u kojem se utvrdjuje da prostor i oprema ugostiteljskog objekta trgovackog drustva MMC d.o.o. ispunjavaju minimalne uvjete glede uredenja i opreme ugostiteljskih objekata u prostoru u Rijeci, Kruzna 6 (Klub Palach) za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz skupine barovi, dvojna vrsta caffe bar i disco bar. Ovim rjesenjem stekli su se svi zakonski i tehnicki uvjeti za rad caffe bara –disco bara “Klub Palach” u nocnim satima sa radnim vremenom do 04 sata, a prema opcoj odredbi Grada Rijeke za objekte ovakvog tipa. Kako je Klub Palach jedini ugostiteljski objekt kojem je u Ugovoru o zakupu sklopljenim s Gradom Rijeka definirano radno vrijeme (ponedjeljak-cetvrtak, nedjelja-09-23sata), (petak, subota-09-01sat).

Multimedijalni centar je 16.01.2006. nakon mjerenja buke i rjesenja Sanitarne inspekcije da Klub Palach moze raditi i u nocnim satima poslao zahtjev Gradskom poglavarstvu da se Ugovor izmjeni tj. da nam se produzi radno vrijeme. Gradsko poglavarstvo jos uvijek nije razmatralo ovaj nas zahtjev iz sijecnja pa smo danas poslali dopis u kojem smo ih obavijestili da osim ovih mjerenja imamo i sluzbeno Rjesenje Drzavne uprave gdje smo kategorizirani kao objekt u kojem se moze raditi i nocu. Sto se tice odrzavanja koncerata u disco baru se ne mogu odrzavati koncerti zive glazbe bez predhodne suglasnosti MUP-a i Grada Rijeke i u tom slucaju ako se dozvole dobiju koncerti moraju biti na postojecem razglasu kojeg Klub ima. Iz tog razloga MMC ce tjekom ljeta dodatno izolirati koncertni prostor u Klubu Palach kako bi postigli nivo zvucne izolacije prema susjednim prostorima od 72 decibela a sto je najrigoroznija zakonska norma prema njemackom DIN. standardu i upotrebljava se kod veoma bucnih industrijskih postrojenja. Napominjemo da smo nakon prvog mjerenja zvucne izolacije izvedene od ovlastene tvtke TIM d.o.o. ustanovili da nema prepreka da se Klub Palach registrira kao disco klub, a sto bi znacilo odrzavanje koncerata zive glazbe bez ikakvih posebnih dozvola.
Od registracije disco kluba smo odustali nakon preporuke Sanitarne inspekcije a radi situacije vezane uz Palach, te smo se odlucili na ovu drugu registraciju disco bara dok u potpunosti ne otklonimo svaku sumnju o mogucoj buci iz Palacha sto ce biti moguce jedino primjenom rigoroznog njemackog standarda.

Ocekujemo odluku Gradskog poglavarstva o produzetku radnog vremena koja bi nas konacno stavila u isti tretman kao ostale objekte ovakvog tipa u gradu Rijeci.

Damir Čargonja - Čarli

Objavljeno 13.05.2006.

Vremeplov

Rock ideologija je ispala jedna velika prevara koja se sad samo završava u tome da se vjeruje da je moguće nostalgiju estetizirati kroz sjećanja onovremenih prvoboraca koji sad pokušavaju da to svoje sjećanje kapitaliziraju nekakvim knjigama, reminiscencijama sebi i vlastitim vremenima.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com