Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Palach u petak 26. rujna službeno otvara vrata

Palach u petak 26. rujna službeno otvara vrataČetiri mjeseca trajalo je uređenje kluba Palach i ovih se dana opsežan posao u koji su se upustili zakupci iz UO Booka te njihovi partneri, prijatelji i pomagači privodi kraju. U petak 26. rujna Palach će službeno otvoriti svoja vrata, točnije njegov veći dio koji čine tri ”glavne” prostorije uključujući i onaj najvažniji - koncertni prostor.

Svečano otvorenje kluba Palach biti će posvećeno obilježavanju četrdesetgodišnjice postojanja kultnog kluba u Kružnoj ulici. ”Glazbeni vremeplov” na dan otvaranja u koji će biti uključeni prvi predsjednik kluba Boris Traub i jedan od prvih DJ-a Kosta Radak, bit će podijeljen prema samim prostorijama kluba, naime svaka prostorija ovog mjesta ”urbanog otpora i oaze alternativne kulture” bit će u svom ”điru”. Prvi dio u retro štihu 60-ih i 70-ih, drugi u duhu 80-ih i 90-ih, a treći će disati prema aktualnim glazbenim događanjima.

Voditelj Alen Mance nam je u razgovoru istaknuo da planira staviti naglasak na koncerte i što više kontinuiranih događanja u znaku dobre glazbe. U tome će mu pomoći njegov tim, mnogi izvođači koji su pokazali interes za nastupanje na novoj pozornici kluba, dva žanrovski različita DJ-a vikendom, kao i udruge i pojedinci koji žele ozbiljnije kreirati programski dio.

U popularnom riječkom okupljalištu su obnovljene instalacije, tehnički je opremljen koncertni dio, rasvjeta i razglas, a izolacija više ne bi trebala biti problem jer se na rješavanju mnogo toga napravilo. Naravno, u mjesecima koji dolaze uslijedit će radovi na stavljanju u funkciji svih 700-tinjak kvadrata prostora koji će ponuditi i neke nove sadržaje poput Internet cafea, dodaje Mance.

Vrhunac večeri u kojoj će novi-stari Palach ponovo otvoriti svoja vrata trebao bi biti koncert na kome će nastupiti riječki sastavi Klaus, Disco’n’Action i ”kvarnerski slavuj” Duško Dule Jeličić sa svojim bendom Bonaca. Dan kasnije, u subotu 27. rujna, u Palachu će se održati drugi dio Tuborg Green Festa gdje će pozornicu i razglas kluba ”testirati” Edo Maajka, Detour te sarajevski bend Dina Šarana, Letu Štuke.

Nakon što krenemo i primimo prve goste više nema stajanja niti zatvaranja - zaključio je Mance pri kraju našeg razgovora, dodajući još i to da će se aktualije oko samog kluba moći pratiti na web stranici koju misle uskoro pripremiti ili, za sada, na MySpace profilu Palacha oko kojeg se u prva dva tjedna okupilo oko dvjestotinjak, što stvarnih, što ”virtualnih” prijatelja.

Uprkos velikom poslu koji je trebalo odraditi ovog ljeta, na radost mnogih Riječana do otvaranja preuređenog Palacha sada se već mogu - brojati dani.

Robert Paulić

Objavljeno 12.09.2008.

Vremeplov

U Rijeci ima sve više bendova i glazbenika koji se otvaraju prema nekim novim žanrovima, izlaze iz okvira bazičnog rocka, koji će naravno uvijek imati svoje posebno mjesto. Bogatsvo riječke scene leži upravo u činjenici da se svašta ”kuha”.
Vedran Križan (Manofon)