Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Panaceja - Ultra brzo okidanje

Panaceja - Ultra brzo okidanjePanaceja je glazbena skupina nastala krajem 2001. godine u Rijeci. Bend se okupio iz zajedničke želje za sviranjem ultra brze glazbe i ukazivanja na razne probleme prisutne u našem društvu. Do sada su održali pedesetak koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji. Sviraju brzi hardcore punk, premda ih, kako i sami kažu, ponekad trpaju u ladice zvane power violence i thrash core.

Panacejini koncerti traju u prosjeku 15-20 minuta, tako da ako zakasnite malo, propuštate mnogo - radi se o bjesomučnom, ultra napetom i brzom izljevu energije pred, najčešće osupnutu, no kasnije vrlo zadovoljnu publiku sklonu nesvakidašnjem glazbenom doživljaju.

Dosadašnja izdanja su ’Kad aveti prošlosti razaraju mozak, strah i bijes postaju opsesija’ (Demonkracija records), ’Mrtav život’ (Demonkracija records), ’Panaceja’ (izdanje sa svim njihovim stvarima objavljenih na tri nezavisne etikete), tako da ovo predstavljanje i nije baš, ”strogo gledano”, za ”demo rubriku”, no kako se radi o nezavisnoj etiketi, odlučili smo ipak predstaviti album u ovoj sekciji. Ako ste pak raspoloženi za skidanje njihovih pjesama s interneta pokušajte na Pljuga.com stranici gdje je, uz ostale radove, smješten i ponajbolji album ’Kad aveti prošlosti razaraju...’. Vrijedi truda. Bend možete kontaktirati e-mailom na panaceja@net.hr.

Robert Paulić

Objavljeno 28.10.2006.

Vremeplov

Mislim da je jako malo iskrenoga bilo i ostalo vezano uz punk, ali ono što je preživjelo, esencija prvotne ideje, egzistira i danas u nekoj drugoj formi.
Zoran Žmirić, riječki pisac, fotograf i glazbenik