Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pasi - ”Pravac paleolitik”

Pasi - ”Pravac paleolitik”Svojim novim albumom ”Pravac paleolitik” Pasi su nadmašili neprikosnovene punkere KUD Idijote. Njihove harmonije su složenije i pjevanje u tercama preciznije. Za razliku od Idijota koji koketiraju sa rock and rollom, Pasi koketiraju s metalom, pogotovo u stvari ”Krevno” koja nema Bad Religion harma, nego je disonantna u stilu Sepulture. Druge stvari imaju utjecaje metala u gitarskim riffovima, dok su vokali i bubanj (Marino najbolji riječki bubnjar) pravi Bad Religion punk. Ta kombinacija disonantnog metala i harmoničnog punka je jedinstvena u Hrvatskoj i to bi mogao biti jedan od razloga iznimne popularnosti sastava Pasi.

Meni osobno najdraža je stvar ”M za sve”. Navedena pjesma je uopće najbolja pjesma u karijeri grupe. Zvuči kao neka borbena pjesma iz Španjolskog građanskog rata, ali ipak tekst je o nečemu drugome.

Tekstovi su društveno angažirani, ali i vidi se dobro poznavanje SF žanra kod tekstopisca (pjesma ”Iz kuta kruga” Kwizatz Haderach) uvijek me razveseli kada neki bend spominje likove iz moje omiljene SF sage. Studijski dio albuma zatvara laganica ”Oda” s lijepom kombinacijom ksilofona i gitare i s nježnim pjevanjem ”o da, o da ...ponovo kvislinška država u željeznim šakama ultradesničarskog divljanja”.

Drugi dio albuma je snimljen u živo i predstavlja neku vrstu Best of Pasi. Tu su svi hitovi grupe, poput ”Jebote bog”, ”Debeo”, ”Eterle”, ”Surf & čekić” pa se ovaj album preporuča fanovima grupe Pasi, anti globalistima i svima koji žele pogati bez prestanka jedno sat vremena. Na albumu nema previše efekata, već je produciran u studiju ”USURDUKTOR” čisto, glasno i jasno.

S ovim novim albumom Pasi su postali najbolji hrvatski punk bend i Kud Idijoti će se morati jebeno potruditi da se vrate na prvo mjesto, a Hladno pivo naprosto ispada smiješno u usporedbi sa sastavom Pasi.

Marin Tomić

Objavljeno 28.03.2005.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof