Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Peek & Poke proslavio drugi rođendan!

Peek & Poke proslavio drugi rođendan!Povodom druge godišnjice postojanja Peek&Poke-a, muzeja starih računala, u subotu 26. 09. 2009., koncert je održao two man band Onli Tu iz Rijeke.

Cijeli događaj je zamišljen kao ugodno druženje i razgledavanje muzeja uz koncert ovog veselog dvojca. Nakon kratke prezentacije noviteta u muzeju i par uvodnih riječi dečki su počeli sa svirkom.

U prvom, i puno boljem, dijelu koncerta dečki su još jednom pokazali da su za dobar bend dovoljna samo dva člana te su svojom odličnom svirkom i par duhovitih doskočica privukli pozornost publike.

Između ostalih na set listi prvog dijela našla se njihova najpoznatija i najbolja pjesma ’’Lampa’’, kao i prigodna obrada pjesme ’’Program tvog kompjutera’’ grupe ’’Denis&Denis’’. Uz to je i najvljen spot za pjesmu ’’Romantizam’’.

Pauza između dva dijela iskorištana je za rezanje rođendanske torte i pjevanje slavljeničke ’’Sretan ti rođendan’’. Nakon što je torta pojedena bend je nastavio sa svirkom, ali sad pred puno manje ljudi.

U nastavku koncerta bend je odsvirao nekoliko obrada te je po drugi put tu večer zatražio pomoć jednog dobrovoljca za sviranje lažne bas gitare na pjesmi ’’Felacio’’. Nastup se u drugom dijelu postupno razvodnio sve češćim razgovorom benda s publikom i dužim pauzama između pjesama.

Bez obzira na nešto slabiji drugi dio koncerta ’’Onli Tu’’ je priredio zabavan i ugodan koncert kao podlogu za druženje u, ali i ispred, sad već kultnog Peek&Poke-a.

Miran Milić

Objavljeno 28.09.2009.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton