Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Plavi avion sletio u HKD

Plavi avion sletio u HKDJučer je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku koncertom promoviran novi album Darka Rundeka, odnosno Rundek Cargo tria, Plavi avion. Iako koncert nije bio bombastično najavljivan publika je prepoznala veliki potencijal ovog koncerta. HKD je jučer bio pun, a svi oni koji su došli pamtit će ga samo po lijepome. Rundek je, gotovo trosatni koncert, podijelio u dva dijela, prvi dio činile su pjesme s novog albuma, a drugi dio bio je rezerviran za već provjerene i dobro poznate stvari iz svih razdoblja Rundekove karijere.
Koncert je otvoren pjesmama ’’Kurdistan’’, ’’U borbi sa silama’’ i ’’Sanjala si da si sretna’’. Čitav prvi dio bio je dosta miran, jednostavan, opušten s ponekim glasnijm trenucima. Rundek se tu više prikazao kao pjesnik, pripovjedajući i pjevajući zadovoljnoj publici praćen prekrasnim melodijama violine i ostalih instrumenata. Odlična ’’Indijanska’’ već je dobro poznata svima, a ne zaostaje niti vrlo dobra i satirična ’’Para ljude vara’’. Slijed pjesama bio je isti kao što je i na albumu, ali dojam je da nove stvari zvuče još bolje u live verziji. ’’Ruskaja’’ i ’’Plavi avion’’ još su samo neke koje vrijedi izdvojiti.
Drugi dio koncerta bio je drugačiji, življi, publika koja je do tada iskreno pljeskala sada se i raspjevala, a Rundek se ustao i poveo ostatak tria prema vrhunskom koncertu. ’’Ruke’’ i ’’Uzalud pitaš’’ bile su prve koje su izazvale oduševljenje. ’’Ay Carmela’’ je odsvirana na molbu publike, a protiv ’’Ljubav se ne trži’’ nitko nije imao ništa protiv, dapače. Prije očekivanog bisa na repertoaru se našao neizbježni ’’Apokalipso’’. Bis je bio rezerviran za ’’Bi mogo da mogu’’ i naravno ’’Makedo’’. Rundek Cargo trio ispračen je s pozornice velikim aplauzom i skandiranjem, a oni su se iskreno zahvalili i obećali skori povratak u Rijeku. Jučer nismo čuli ’’Šejn’’ i ’’Enu’’, ali ostavimo nešto i za sljedeći put.
Miran Milić

Objavljeno 27.04.2011.

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)