Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Po’ Metra Crijeva pripremaju koncertne spektakle!

Po’ Metra Crijeva pripremaju koncertne spektakle!Prvi i jedini Ča-Metal bend Po’ Metra Crijeva ulaze u kombi i na relaciji Karlovac - Križevci - Rijeka spremaju poseban koncertni spektakl!

Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala nije se dala omesti ni za vrijeme pandemije. Dapače, vrijeme su iskoristili za finalizaciju novog albuma, remasteriranje starih, uigravanje svojih redova i sad puni elana izlaze pred publiku.

Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile - tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje ”na tanko i debelo” dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. Aktivni od 2003. godine, iza sebe imaju nemali broj nastupa, a u rubrici diskografija trenutno stoje tri albuma: ”Ča Metal”, ”Metal Va Guzice” i ”Črne Besede Va Kastafskih Šumah” i to sve u vlastitom izdanju.

Upravo na sljedećim koncertima publika će moći čuti i nekolicinu novih stvari.
Prva postaja je Karlovac (petak, 20.5.) gdje im društvo na Maloj sceni prave britki math-noise trojac Pomelo Chess Society, Već sutradan nova adresa, Klub Kulture u Križevcima, s novim agilnim riječkim bendom Ochi.

Kulminacija je svakako koncert na ”domaćem terenu” na kojem osim Po’ Metra Crijeva u glazbenom paketu publika dobiva i stoner rock miljenike She Loves Pablo te garagni punk dvojac Šiza. Riječki koncert, ujedno i najveći do sad, je na programu u petak, 27.5.u Pogonu kulture.

Ulaznice za riječki koncert po cijeni od 80,00 kn su dostupne putem sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka. U Karlovcu će biti potrebno na ulazu izdvojiti 30,00 kn, dok je za koncert u Križevcima ulaz slobodan.

Koncerti su sufinancirani putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Objavljeno 20.05.2022.

Vremeplov

Važnost riječkih bendova bila je prije svega njihov značaj u Rijeci odnosno tadašnjoj socijalističkoj i samoupravnoj Jugoslaviji. Krajem sedamdesetih, u vrijeme punka, rad primjerice Parafa i Termita ili ljubljanskih Pankrta zasigurno bi bio zapažen i u Londonu, jer su to bili odlični bendovi u tom žanru.
Goran Lisica Fox, riječki glazbeni promotor