Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Podjeljeni Porini 2019.

Podjeljeni Porini 2019.Završna svečanost 26. izdanja Glazbene nagrade Porin održala se u petak 29.02.2019. u riječkom Centru Zamet.

Riječki glazbenik Boris Štok nagrađen je za najbolji album alternativne glazbe ”Ispod kože” (producenti Boris Štok i Darko Terlević).

Vatra i Massimo dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu ”Nama se nikud ne žuri”.

Grupa Detour osvojila je dvije nagrade, za najbolju izvedbu grupe s vokalom ”Bez tebe” te za najbolji album pop glazbe ”Tour Detour” (producent Nenad Borgudan). Album ”Nuspojave” Gorana Bareta & Majki također je nagrađen u dvije kategorije: za najbolji album rock glazbe (producent Mario Rašić) te za najbolje likovno oblikovanje (autor Daniel Ille).

Josipa Lisac je nagrađena za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu ”Dok razmišljam o nama”, dok je tonski snimatelj i producent albuma Goran Martinac nagrađen za najbolju produkciju i najbolju snimku. Martinac također je nagrađen kao producent albuma ”30 godina - Greatest Hits - Live” Hladnog Piva, koji je nagrađen Porinom za najbolji koncertni album.

Porin za najboljeg novog izvođača otišao je u ruke etno punk benda Ogenj, koji je, uz glazbenog producenta Antu Prgina Surku, također nagrađen za najbolji album etno glazbe.

Poseban uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigao je splitski reper Vojko V, koji je nagrađen u koji je nagrađen u čak tri kategorije: album ”Vojko” odnio je nagrade za album godine i najbolji album klupske glazbe (producenti Vojko V i Vedran Zenzerović), dok je spot za pjesmu ”Ne može” nagrađen za najbolji video broj (redatelj Rino Barbir).

Objavljeno 31.03.2019.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist