Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ponovo koncerti u klubu Palach?

Ponovo koncerti u klubu Palach?Nakon mjerenja zvučne izolacije u Klubu Palach kojeg je ovih dana obavila ovlaštena tvrtka TIM d.o.o. iz Rijeke i nakon što je u Palachu dodatno napravljena zvučna izolacija a prvi kat iznad Palacha je prodajom, posljednjeg stana namjenjenog za stanovanje postao poslovni prostor, ustanovljeno da zvučna izolacija Kluba Palach zadovoljava sve uvjete za kategorizaciju ugostiteljskog objekta ”Klub Palach” kao disco kluba. Za one neupućenije o službenoj terminologiji, po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti (Narodne novine, broj: 48/95.) i Pravilniku o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objektata, ”disco klub” je prema članku 39:

(1) Disco klub je ugostiteljski objekt u kojem se, U PRAVILU NOĆU, pretežito uslužuju pića i pripremaju i uslužuju napici, a mogu se pripremati i usluživati jednostavna jela.

(2) Disco klub mora imati glazbu koja se izvodi odgovarajućim uređajima i prostor za ples, a može povremeno IMATI I ŽIVU GLAZBU.

(3) Disco klub mora imati prostoriju za usluživanje gostiju s točionikom, prostor za ples sukladno kapacitetu ugostiteljskog objekta i garderobu za goste.

(4) Glede ostalih uvjeta: prostorija, prostora, uredenja i opreme, na disco klub odgovarajuće se primjenjuju odredbe ovoga Pravilnika kojima je određena kavana.

Nakon utvrđenog stanja slijedi prijava Kluba Palach kao caffe bara/disco kluba Uredu za turizam kako bi MMC d.o.o. dobio rješenje da je Palach disco klub, a zatim se upućuje zahtjev Gradu Rijeci za produžetak radnog vremena u skladu sa novom kategorizacijom ovlaštenih službi.

Kako su svi pravni uvjeti sada napokon zadovoljeni ne bi trebalo biti nikakvih prepreka da se u Palachu ponovno počnu održavati koncerti te da mu se produži radno vrijeme kao i svim ostalim ugostiteljskim objektima tog tipa u centru Rijeke. Naglašavamo, ne bi trebalo biti. Tko zna, duga je povijest ovog ”slučaja”, no nadolazeći tjedni će nam pokazati u kom smjeru će se kretati rješavanje novonastale situacije oko Palacha.

U razgovoru sa voditeljem MMC Palach, Damirom Čargonjom Charlijem saznali smo da on smatra kako prepreke za održavanje koncerata više nema, te da misli kako bi svirke uskoro mogle početi čim se riješi pravni dio i neizbježna ”papirologija”.

- Ne namjeravamo se bahatiti, čak mislimo početi s nešto ”tišim” svirkama, no očekujemo svakako da će posjetitelji ponovo moći uživati u riječkim i drugim bendovima u Palachu, rekao je Charlie. Najprikladniji prostor za svirke je svakako ”treći dio” kluba, koji odgovara potrebama održavanja ovakvih događanja, posebice nakon što smo nedavno dodatno uložili u izolaciju prostora - završio je dugogodišnji voditelj kultnog riječkog kluba, koji je sve, samo ne disco klub. No službena terminologija ionako ne radi razliku između rocka i sve više prisutnih narodnjaka u centru Rijeke.

Živi bili pa vidjeli... možda se napokon u Palachu ponovo zasvira na odvrnutim pojačalima bez straha od tužbi i ”mjerodavnih” službenika.

Robert Paulić

Objavljeno 25.11.2005.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)