Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Povratak rado viđenih gostiju: Algiers u Rijeci!

Povratak rado viđenih gostiju: Algiers u Rijeci!Još su svježa sjećanja na premijerni riječki nastup održan pred dvije godine u (siječanj, 2018.) kad su Algiers svojim energičnim nastupom i beskompromisnim stavom prodrmali puni Palach.

Unatoč problemima s Covidom-19 (odgođena jesenska EU turneja), Algiers ne odustaju nego najavljuju svoj povratak na stari kontinent za sljedeću godinu. Još jedna velika turneja koja započinje u Hamburgu početkom veljače, a dolazak u Rijeku najavljen je na njima i nama svojstven način, za ponedjeljak 8. ožujka - Međunarodni dan žena.

I kako je to zapravo dan kojim se obilježava kontiniurana borba za ženska prava, tako i borba Algiersa ne jenjava čak ni u vrijeme pandemije. Jer je upravo sada u zemlji iz koje dolaze borba za ljudska prava u fokusu većine obespravljenih bez obzira na njihovo porijeklo, boju kože i društveni status.

Algiers se u Europu vraćaju euforični, na krilima njihovog posljednjeg, proročanskog, cjelovečernjeg trećeg po redu albuma ’’There Is No Year’’ (izdanog za Matador u siječnju ove godine), koji je već pobrao hvale od The New York Timesa, The Guardiana, Afropunka, DIY-a i mnogih drugih.

Bila bi prava šteta propustiti ovaj nastup, za koji vjerujemo da će biti izrazito nabijen emocijama, zgruvanim u godini koju je nabolje što prije zaboraviti.

Ulaznice su već u prodaji i to po cijeni od 85kn koja je na snazi do 1.11. Od 2.11. cijena se penje iznosi 110kn i aktualna je do dana koncerta kad će za koncert trebati izdvojiti 135kn
Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka, sva fizička mjesta kao i u sustavu Entrio.

Algiers se vraćaju u Rijeku, u ponedjeljak, 8.3.2021. u Pogon kulture!

Objavljeno 10.08.2020.

Vremeplov

Rock je idiosinkrazijski fenomen. On ne postoji u realnom svijetu. Nastaje u mojoj uobrazilji, kada se prava muzika susretne sa mojom uspomenama, frustracijama, nadama i željama. Njegova autentičnost se verificira u tom trenutku.
Žikica Simić (rock publicist)