Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prava antirecesijska svirka

Prava antirecesijska svirkaNa Crekvini se okupilo devet mladih bendova u čijoj je svirci uživao velik broj mladih ljubitelja rocka i drugih srodnih žanrova.

Nakon što se prošle nedjelje u Kastvu proizvodio blues, ovog je vikenda u gradiću 365 metara iznad mora sve živjelo u znaku rocka. Drugo izdanje Kastav Rock Festivala, koji su prošle godine pokrenuli Centar mladih i Savjet mladih Grada Kastva, u subotu je na Crekvini okupilo devet mladih bendova u čijoj je svirci uživao velik broj mladih ljubitelja rocka i srodnih žanrova.

Vođeni željom za stvaranjem pristupačne glazbene manifestacije na kojoj će nastupiti mladi lokalni bendovi, organizatori Kastav Rock Festivala ove su godine stvorili pravi antirecesijski festival. Besplatna svirka, jeftina cuga i brdo pozitivne energije bili su savršen mamac za mlade željne dobre zabave pa stoga nimalo ne čudi da je kastavska Crekvina u subotu navečer bila vrlo dobro posjećena. Pored toga, nedostatak sličnih događanja na području Rijeke u središnjim je ljetnim mjesecima i više nego očit pa je ovakvo događanje odlično »uletjelo« u uspavane ljetne večeri Rijeke i okolice.

Među ruševinama impozantne ranobarokne crkve od poslijepodneva pa do prvih sati nedjelje publika je mogla uživati u svirci devet bendova različitog, a opet na neki način sličnoga glazbenog izričaja. Na maratonskom koncertu nastupili su dečki iz krčkog benda »The Unkown«, grupa »Dharma«, metalci »Diamond Dust«, eksperimentalni sastav »Humanofon«, legendarni riječki underground trio »Negativna Orijentacija«, punk-rockeri iz grupe »Bruno« te lokalne legende iz progresivnog seljačkog hard-rock benda »The Windfuckers«. Za sam kraj ostavljene su glavne zvijezde ovogodišnjeg KRF-a, mladi riječki punkeri iz sve popularnije grupe »Diskurz« te još jedna ekipa poznata po stvaranju odlične koncertne atmosfere – »rocktronic« petorka poznatija pod imenom »Disco’n’action«.

Ivana Kocijan / Novi list

Objavljeno 18.08.2009.

Vremeplov

Volite jedni druge.
George Harrison (posljednje riječi)