Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Predstavljamo vam Impuls festival

Predstavljamo vam Impuls festivalU nastavku teksta predstavljamo vam Impuls festival...

Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, likovna umjetnost, tribine) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala, a promišljanje glazbe kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na koncertnu i klupsku kulturu.

U duhu toga tu je i slogan, Music is everywhere, koji na jednostavan i međunarodni način komunicira, ali i zaokružuje programsku shemu festivala.

Jedan od željenih ciljeva Impulse festivala je međusobno povezivanja sličnih i srodnih kako osoba tako i organizacija koji se bave glazbom. Stoga smo odlučili pozvati nama drage goste da za početak predstavimo njihov rad te uz više neformalan pristup otvorimo neke od tema koje svako malo isplivaju na površinu. Za ovo izdanje odlučili smo se za dvije teme:

AUTORSKA PRAVA U GLAZBI, na rasporedu u srijedu, 19. 03. od 19 sati u klubu Palach. Uvijek aktualne teme kao što su: zaštita intelektualnog vlasništva u RH, posebnosti zaštite autorskih i srodnih prava na glazbenim djelima, na koji način se štite autorska prava glazbenika u RH, usporedba hrvatske s inozemnim praksama, (ne)zadovoljstvo postojećom zakonskom praksom, alternative... samo su sio materijala kojim će se na tribini baviti pozvani gosti: doc. dr. sc. Ivana Kunda (Pravni fakultet u Rijeci), Milan Majerović Stilinović (HDS – ZAMP), Romana Večerić (HDS – ZAMP), Olja Dešić (HGU Rijeka), Vedran Meniga (Seasplash festival), Damir Batarelo (Savez udruga Molekula)

Tema druge tribine je IZAZOVI KLUPSKE GLAZEBENE SCENE, koja je zakazana za subotu, 22. 03. s početkom u19 sati, u klubu Palach. Uz eminentne goste Irena Povše (Buba Booking, Ljubljana), Mate Škugor (Žedno uho, Zagreb), Miran Rusjan (Moonlee records / Indie- grad, Ljubljana), Bojan Bojkov (Lynx Lynx Music, Zagreb), Danijel Badanjak (klub Močvara, Zagreb), Goran Boneta (PUK, Rijeka) imamo priliku na jednom mjestu sagledati temu klupske glazbene scene u cjelini, počevši od problematike organizacijskog dijela, promocije, pitanja publike, relacija organizator-klub, medijske prezentacije...

Klub Život biti će domaćin nastupa vokalno-slikovno-instrumentalnog benda Žen iz Zagreba u petak, 21.03. od 23.30h Kako i sam naziv benda pomiče normativna ograničenja, tako je i njihov glazbeni izričaj u potpunosti u opreci s nametnutim žanrovskim glazbenim definicijama. Ako ih forsirano trebamo definirati najbolje je opisati njihovu glazbu kao spoj kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rocka, ali njihova glazba se kreće u žanrovskom smjeru stvaranja potpuno novog glazbeno-vizualnog pravca. Žen spaja žensku energiju, razne čokoladice, čepove ispijenih pivi, zvukove iz prirode, ljuti kečap i šareno cvijeće u masu koja se uvlači u instrumente i izlazi kroz pojačala i razglase. Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča (Austrija) zauzeo je visoka mjesta kad je riječ o prošlogodišnjim izdanjima uopće.

Bogat subotnji (22.3.) program započinje od 12 sati sajmom ploča u Kružnoj ulici. Na jednom mjestu naći će se preko 15 izlagača bilo da je riječ o kolekcionarima ili pak službenim trgovinama.Sajam je potaknut željom za godišnjim okupljenjem zaljubljenike u gramofonske ploče ali i glazbenu kulturu općenito. Nakon sajma ploča na redu je već spomenuta tribina, a večer završava posebnim programom pod nazivom RADIJSKI DJ SESSION by N.M.BANGAVI ili jednostavno ples.

Naime, N.M. Bangavi za početak će se pozabaviti radom jednog od živućih legendi beogradske ispodzemaljske scene Srđanom Điletom Markovićem da bi nakon ”uvodnog dijela” prebacio u petu brzinu i zavrtio sve moguće i nemoguće plesne hitove na pločama.
Ples do jutra za sve generacije.

Filmski dio festivala zaokružuje premijera filma ”Posljednjih 100” u klubu Palach. Dokumentarni film riječke redateljice Morane Komljenović ”Posljednjih 100” prati događanja tijekom posljednjih stotinu dana aktivnosti kultnog riječkog kluba Palach. Svojevrsni je to memento jednom razdoblju riječke klupske scene, ne pitajući se za prošlost kluba, film prati emotivne procese kroz koje prolaze zaposlenici i voditelji kluba, odbrojavajući sate do kraja (ili novog početka?). Film je realiziran u produkciji Fade In iz Zagreba uz ko-produkciju Zagreb filma.

U ponedjeljak, 24.03. takodjer u Palachu osvrnuti ćemo se na rad engleskog kantautora Nicka Drakea, a povod za to je 40godišnjica njegove smrti. O Nick Drakeu kako to obično biva napisano je mnogo više nakon njegove smrti nego za života, njegovi albumi smatraju se vrhuncem britanske folk-rock scene i kantautorskog žanra uopće. Kroz osvrt na Nicka Drakea voditi će nas ljubitelj njegovog rad Ronald Rajković. Ujedno na jednom mjestu kroz glazbeni opus biti će i dostupna kompletna diskografija na autentičnim izdanjima uz neizostavni literarni dio.Glazbenom osvrtu svojim nastupom pridružit će se akustični freak-folk one-man projekt Pjover. Ovaj nastup svojevrsna je promocija njegovog samoizdatog albuma imena ”PlinkPlonk.”

Objavljeno 03.03.2014.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf