Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Približava se rok za prijave na 13. Liburnia Film Festival

Približava se rok za prijave na 13. Liburnia Film FestivalJoš su samo dva tjedna do zaključenja prijava za festival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival, koji će se krajem kolovoza (25. -29. 08. 2015.) 13. put „usidriti“ u lučicu liburnijskih Ičića, kraj Opatije.

Organizacija festivala već je u punom jeku, a organizatori osim selekcije najboljih domaćih dokumentaraca nastalih u zadnjih godinu dana pripremaju nove sesije edukacijskih programa te poseban trodnevni program na ljetnoj pozornici Opatija, s osam svježih svjetskih dokumentarnih naslova.

Liburnia Film Festival kontinuirano raste. Prošle godine pohodilo ga je više od 4000 posjetitelja koji su uživali u najboljoj hrvatskoj dokumentaristici, a značajno je povećan i broj međunarodnih gostiju, kako profesionalaca iz svijeta filma tako i onih koji u svoj godišnji odmor upisuju i datume održavanja LFF-a. Organizatori LFF-a i ove su godine osigurali 50 % popusta na smještaj u kampu za sve posjetitelje festivala.

’Važan nam je taj spoj opuštenog ljetnog filmskog festivala direktno uz more i ozbiljne organizacije. Zato u Ičićima pokušavamo spojiti što više hrvatskih filmaša s međunarodnim selektorima i filmskim novinarima, u neformalnoj atmosferi lučice. Svake godine imamo nekoliko hrvatskih, pa i svjetskih premijera, i osobito smo ponosni kad uz poznate redatelje pomognemo i nekom mladom redatelju da se otisne u svijet’, navodi direktor festivala Oliver Sertić.

Upravo su s Liburnia Film Festivala selektirani neki hrvatski naslovi za npr. Bradford International Film Festival, američki Amdocs, talijanski Balkan Florence Express ili regionalne Underhillfest, Makedox, Slobodna zona i Kratki metar. O hrvatskim filmovima nakon Ičića pisali su Sight and Sound i Cineeuropa, a drugi program Radio Beograda posvetio je festivalu pet 10-minutnih priloga u svojim filmskim emisijama.

’Upravo to nam je cilj. Na jednom mjestu ponuditi najbolje i vjerovati da će neki od filmova zapeti za oko selektorima koje ciljano zovemo u goste’, dodaje Sertić.

Svi važniji hrvatski dokumentaristi ’igrali su na ičićanskom platnu’, ali organizatorima festivala važno je i što svake godine otkrivaju nove talente. Mladi autori Lovro Čepelak i Sabina Mikelić prošle su godine nagrađeni za svoje filmove, a Sabina upravo sad, kao dio nagrade Balkan Documentary Centra, na njihovim radionicama razvija svoj novi film ’Leopoldina’, dok će u sklopu radionice Ex Oriente Film Instituta dokumentarnog filma iz Praga svoje nove projekte razvijati ’najbolji redatelji’ 11. i 12. LFF-a, Đuro Gavran i Tatjana Božić.

Iskoriste priliku i prijavite svoje nove filmove na natječaj 13. LFF-a koji traje do 7. lipnja 2015. Svi detalji i online prijavnica nalaze se na web stranicama festivala . Rezultati će biti poznati sredinom srpnja.

Objavljeno 02.06.2015.

Vremeplov

Upitajte se: „Jesam li danas bio ljubazan?“ Učinite da ljubaznost postane vaš svakodnevni način ophođenja i promijenite svoj svijet.
Annie Lennox