Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prijatelji MC Bufalla okupljeni u Palachu prisjetili se starih dana

Prijatelji MC Bufalla okupljeni u Palachu prisjetili se starih danaU petak, 25.03. u organizaciji kluba Palach i prijatelja Deana Bubala održan je koncert u čast ovome začetniku hip hopa i funk izričaja u našemu gradu, koji se je silom prilika našao u situaciji da mu je zatrebao dodatni vjetar u leđa.

Široj riječkoj publici Dean poznatiji kao MC Bufallo ili za prijatelje Buffy davne je 1991.godine osvanuo na sceni zajedno s momcima iz Maderfa’n’kerza stvarajući hitove poput ”Švercanja u basu”, ”Alkohol”, ”Sex masina” ili prve hip hop stvari na čakavskom dijalektu ”Prokjeti fažol”.

Međutim, Hrvatskoj su se predstavili obradom pjesme ”Moja domovina”. U njihovoj verziji ”Moja domovnica” bila je prva zabranjena pjesma u domovini koja se je kritikom političke i socijalne situacije osvrnula na stanje u zemlji.

Partyju u Palacu nazočili su mnogi riječki hip hoperi, što u publici, a što na stageu, riječani su iskazali poštovanje prijatelju koji je i sam došao pozdraviti prisutne. Za mnoge, bio je to emocionalni susret ili svojevrstan ’time machine’, kako su kasnije komentirali.

Lista izvođacča bila je podugačka, sastavljena uglavnom od mlađih riječkih dj-eva i hip hopera, no trenutak kada su na scenu izašli Maderfa’n’kerzi, publika je pozdravila s oduševljenjem.

Ovaj put bez svoga MC-ja, a u sastavu Denis Pilepić, Robert Jovanović, Jimmy Grgić, Neven Novak, Alen Tibljaš, nešto kasnije zamjenjen Plopijem, i Pille odsvirali su nekoliko ’hitova’ iz tvornice MC Buffala & Maderfa’n’kerza.

U nastavku, mikrofon su preuzele mlađe generacije riječkih hip-hipera i na sebi svojstven način nastavili ovo druženje.

Kako je najavljeno nakon punih 15 godina, Maderka’n’kerzi pripremaju svojevrstan ’The greatest hits album ’prihod prodaje kojeg će ići u istu svrhu kao i sinočnji koncert.


M.P.

Objavljeno 28.03.2011.

Vremeplov

Možda ne vjerujem u samog sebe, ali vjerujem u ono što radim.
Jimmy Page (Led Zeppelin)