Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prijatelji MC Bufalla okupljeni u Palachu prisjetili se starih dana

Prijatelji MC Bufalla okupljeni u Palachu prisjetili se starih danaU petak, 25.03. u organizaciji kluba Palach i prijatelja Deana Bubala održan je koncert u čast ovome začetniku hip hopa i funk izričaja u našemu gradu, koji se je silom prilika našao u situaciji da mu je zatrebao dodatni vjetar u leđa.

Široj riječkoj publici Dean poznatiji kao MC Bufallo ili za prijatelje Buffy davne je 1991.godine osvanuo na sceni zajedno s momcima iz Maderfa’n’kerza stvarajući hitove poput ”Švercanja u basu”, ”Alkohol”, ”Sex masina” ili prve hip hop stvari na čakavskom dijalektu ”Prokjeti fažol”.

Međutim, Hrvatskoj su se predstavili obradom pjesme ”Moja domovina”. U njihovoj verziji ”Moja domovnica” bila je prva zabranjena pjesma u domovini koja se je kritikom političke i socijalne situacije osvrnula na stanje u zemlji.

Partyju u Palacu nazočili su mnogi riječki hip hoperi, što u publici, a što na stageu, riječani su iskazali poštovanje prijatelju koji je i sam došao pozdraviti prisutne. Za mnoge, bio je to emocionalni susret ili svojevrstan ’time machine’, kako su kasnije komentirali.

Lista izvođacča bila je podugačka, sastavljena uglavnom od mlađih riječkih dj-eva i hip hopera, no trenutak kada su na scenu izašli Maderfa’n’kerzi, publika je pozdravila s oduševljenjem.

Ovaj put bez svoga MC-ja, a u sastavu Denis Pilepić, Robert Jovanović, Jimmy Grgić, Neven Novak, Alen Tibljaš, nešto kasnije zamjenjen Plopijem, i Pille odsvirali su nekoliko ’hitova’ iz tvornice MC Buffala & Maderfa’n’kerza.

U nastavku, mikrofon su preuzele mlađe generacije riječkih hip-hipera i na sebi svojstven način nastavili ovo druženje.

Kako je najavljeno nakon punih 15 godina, Maderka’n’kerzi pripremaju svojevrstan ’The greatest hits album ’prihod prodaje kojeg će ići u istu svrhu kao i sinočnji koncert.


M.P.

Objavljeno 28.03.2011.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens