Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Priredba - Dvodnevni open-air na Preluku

Priredba - Dvodnevni open-air na PrelukuRiječke udruge Ri Rock i Masa:kru 22. i 23. 06. na području kampa ”Preluk” po prvi put organiziraju dvodnevni open-air festival pod nazivom ”Priredba”. Kao glavne zvijezde bogatog programa potvrđeni su NoMeansNo, Pendulum i Zion Train, a kao adute festivala organizatori ističu još i atraktivnu lokaciju uz samu obalu mora te popratne sportske i edukativne sadržaje. Također je bitno napomenuti da je u cijenu ulaznice uključen i kamp za posjetitelje.

Prvi dan ”Priredbe” je posvećen elektronskoj glazbi i to ponajviše drum’n’bass-u, novom hitu među Riječanima. Po prvi puta u Hrvatsku dolazi najveće svjetsko drum’n’bass ime Pendulum, australska trojka koja je od svog osnutka 2002.g. preokrenula drum’n’bass svijet naglavačke i popularizirala žanr do do tada nezamislivih razmjera. Svojim specifičnim plesnim zvukom su poharali kako top ljestvice tako i klubove i festivale diljem svijeta, a njihovi singlovi i debitantski album Hold Your Colour su nezaobilazni dio repertoara svakog obožavatelja elektronske glazbe. Dobitnici su brojnih nagrada, surađivali su s mnogim velikim imenima elektronske scene (npr. legendarni The Prodigy te popularni Freestylersi), a može ih se čuti i na Playstation 3 i Xbox360 igrama. Rijetki glazbenici imaju takav utjecaj unutar svog žanra kao što Pendulum ima unutar drum&bass-a, što je dovoljna garancija za nezaboravan provod i ludu atmosferu koju će dodatno začiniti popularni engleski MC Verse.

Iako je njihov nastup na Priredbi bio potvrđen, Nizozemci iz drum&bass trojca Noisia zbog nepostojanja prikladnog leta otkazali su svoj dolazak u Rijeku, a umjesto njih nastupit će dostojna zamjena i jedno od najznačajnijih imena drum&bass scene, britanski Bad Company. No kako bi se odužili publici Noisia će gostovati 12.10. na prvom sezonskom dramen’beis partiju u Stereo Dvorani, a posjetioci koji na ulazu predoče kartu od Priredbe moći će ući po jeftinijoj cijeni.

Drugi dan ”Priredbe” je orijentiran na gitare, pa su tako zastupljeni punk, dub, alt rock, metal, itd. Zvijezda večeri je energična i produktivna trojka NoMeansNo, jedan od najutjecajnijih bendova na svjetskoj alternativnoj glazbenoj sceni uopće, koji je u gotovo 30 godina karijere snimio više od 20 albuma . Usprkos dugogodišnjem stažu i nebrojenim koncertima koje su odsvirali na svjetskim turnejama još uvijek ne pokazuju znakove umora niti želju da stanu, i za razliku od drugih izvođača slične biografije, svoj kult ne održavaju umjetnim disanjem nego publiku iz godine u godinu uvijek iznova iznenade dobrim albumom i serijom koncerata. Upravo su NoMeansNo jedan od ključnih bendova koji su utjecali na mnoge pripadnike riječke glazbene scene od sredine osamdesetih prošlog stoljeća do danas, te su kao takvi i više nego dobrodošli gosti riječke ”Priredbe”.

Njima će se pridružiti još jedno legendarno ime - Zion Train, koji je zadužio reggae kulturu tako što je još početkom 90ih godina prošlog stoljeća lansirao reggae muziku u 21. stoljeće. Zbog tog pionirskog poduhvata publika im je uzvratila tako što Zion Train ne nazivaju bendom nego fenomenom. Njihovo ime ima najveći doseg u svjetskoj promociji reggae kulture i to dovoljno govori o njihovoj veličini.
Budući da u Rijeci nastupaju po prvi put promovirati će materijale sa svih albuma od debuta ”A Passage to Indica” iz davne 1992. g. do novog albumu ”Live as One” koji se tek treba naći u prodaji krajem ove godine. Posebnost Zion Train nastupa oduvijek su bili nastupi gostiju na vokalnim dionicama, a na riječkom koncertu će im gostovati više nego renomirani reggae vokalist Tippa Irie (poznat široj publici po MTV hitu ”Hey Mama” koji je snimio s hip-hop super grupom Black Eyed Peas) i crnoputa Njemica Marlene Johnson - mlada soul reggae zvijezda čije vrijeme tek dolazi.

Popis izvođača na ”Priredbi”

Petak 22.06.
Pendulum ft. Mc Verse (Australia/UK)
Bad Company (NL)
Ajs Nigrutin & Timbe (SR)
Funk Guru (Zgb)
Sven Nalis (Ri)
Disco’n’Action (Ri)

Subota, 23.06.
NoMeansNo (CAN)
Zion Train (UK)
Monochrome (D)
Talco (ITA)
Shanti Nilaya (SLO)
COG (Os)
Essence (St)
Pasi (Ri)
One Piece Puzzle (Ri)
Hesus Attor (Ri)

U protekla 2 mjeseca održano je preko 10 promotivnih ”Uvoda u Priredbu” - koncerata i partya u riječkim, zagrebačkim i pulskim klubovima, gdje su predstavljeni relevantni europski drum’n’bass, breakbeat, dub, hip-hop, ska i punk glazbenici. U narednom periodu pod nazivom ”Mjesec dana do Priredbe” glazbeni događaji će se zamijeniti sportskim i edukativnim prezentacijama kao što su turnir u graničaru, DJ i VJ radionica, izložba ”Dizalice” itd.

Prodaja ulaznica po promotivnoj cijeni od 100 kn za festivalsku ulaznicu trajati će od 28.05. do 01.06. Puna cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 75 kn po danu, odnosno 130 kn za festivalsku ulaznicu. Za vrijeme trajanja ”Priredbe” dnevna ulaznica će koštati 85 kn a festivalska 150 kn. Ulaznice će se u Rijeci moći nabaviti u Surfer Rosa Music Shopu, klubu Palach i Booka, a u Zagrebu u Kingston Music Shopu te net klubu Mama kao i na prodajnim mjestima Eventima.

Link: Priredba.net

Ana Jurčić / N/A

Objavljeno 01.06.2007.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)