Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Priredba Experience 2008. – Uz mali broj posjetitelja nije se dogodio festival

Priredba Experience 2008. – Uz mali broj posjetitelja nije se dogodio festivalIako je prvi „zvanični“ dan Priredbe protekao u ritmovima DJ-a i breakbeat zvukova u elektro duhu za manji broj „priredbaša“, bilo je za očekivati da će se večer kasnije na Preluku okupiti značajan broj posjetitelja koji su se odlučili za ovaj vid ljetne zabave na otvorenom uz zvukove nekoliko jakih (Invasives, Mugison, Mandrili, Rambo Amadeus) ili barem aktualnih imena kao što je „hrvatski Borat“ i YouTube trash zvijezda Ivan Hrvatska. Nažalost, niti trećeg dana nije se dogodio festival.

Posljednja večer ovogodišnje Priredbe Experience na Preluci održana je također pred malobrojnom publikom. Dolazeći u sam prostor održavanja festivala stekli smo dojam kao da je prošao tornado pa su, eto, neki preživjeli i ostali. Šankovi donekle popunjeni, posjetitelji hodaju platoom Preluka kao da se pitaju ’’Šta ja radim ovdje?’’.

Posjetitelji su dobrim dijelom bili nezadovoljni cjelokupnim programom pa čak i sa ”zvijezdom” večeri Rambom Amadeusom i njegovim Mutant Dance Quartetom čiji nastup nije vrvio s energijom već je vapio za istom. Balkanski mega car – Rambo Amadues, svoj je repertoar prilagio više nekom zadimljenom jazz klubu nego ljetnom festivalu uz obalu mora pod zvijezdama. Kanadski hrvat Ivan Hrvatska za vrijeme svog „showa“ uspio je napraviti feštu za okupljene.

Zbog preskupog ulaza ili propusta u organizaciji posjetitelji nisu imali prilike posve opravdati svoj uloženi novac. Uz kupljenu kartu dobila se kartica „Micica za peglanje” na koju se morao položiti novac kako bi se kupila cuga. Iako ideja nije loša na njoj se ipak trebalo konkretnije poraditi jer novac koji se položio nije se vraćao u slučaju da niste iskoristili „kredit“. Pa eto još jedne situacije za moguće rasprave i poboljšanje Priredbe.

Festival je tijekom svih večeri najviše označio premali broj posjetitelja i nekoliko odličnih nastupa kao što je bio onaj nadarenog i zanimljivog islanđaninana Mugisona u čijem su nastupu tek rijetki uživali.

Kako god bilo ovogodišnja Priredba je gotova, a na godinu ćemo vidjeti da li će se organizatori više potruditi oko poboljšanja koncepta programa ili odustati. Šteta bi bilo da se Priredba ugasi, jer potencijala za rast festivala ima, a i neke ideje organizatora Masa Kru i udruge RiRock su stvarno odlične. (S.C.)

Foto galerija: Rambo Amadeus @ Priredba 2008.

Objavljeno 30.06.2008.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof