Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Projekt Odašiljač - Nove emisije na Radio Roži!

Projekt Odašiljač - Nove emisije na Radio Roži!Projekt ’’Odašiljač’’ okuplja novinare iz tri partnerske udruge (Udruga Ri Rock, Udruga SOS Rijeka te Udruga Pariter) s ciljem izgradnje stručnih kadrova koji će adekvatno izvještavati o ranjivim skupinama unutar tri radijske emisije koje će se emitirati na internetskom riječkom radiju zajednice (Community radio) - Radio Roži (radio-roza.org).


Od početka projekta, 21.08.2020. održano je 14 edukacija koje su za cilj imale upoznati i osposobiti medijske djelatnike za izvještavanje o ranjivim skupinama u društvu (od pitanja rodnog, seksualnog, obiteljskog i drugih vrsta nasilja, do izvještavanja o djeci i mladima, te pripadnicima nacionalnih manjina i ostalih ranjivih skupina).

Edukacije su vodili stručnjaci u svom području, od predstavnika dječjih domova, sudskih suradnika, do udruga koje niz godina rade s ranjivim skupinama.

Po završetku edukacija, medijski djelatnici su krenuli osmišljavati svoje emisije (ukupno 105 epizoda, po 35 za svaku emisiju), a koje će krenuti sa emitiranjem od 22.03., ponedjeljkom (Školica), srijedom (SOS) i petkom (Nevidljive) u 12:00h u dvotjednom terminu (s jednom reprizom).

”Mladi i mlađi, zanimljive priče o onima na kojima svijet ostaje.”

Adresirat će probleme djece i mladih u različitoj dobi - prve godine života, vrtić, predškolska dob, niži i viši razredi osnovne škole, srednja škola te fakultetsko doba. Osim tema povezanih sa samim školovanjem (bullying, poteškoće s učenjem), obradit će se i teme vezane uz obiteljski život (problemi u ponašanju, zanemarivanost od strane roditelja, popravne institucije) te svakodnevne aktivnosti (pronalazak zaposlenja, hobiji).

U emisiji će gostovati djeca i mladi (s dozvolom roditelja/staratelja), predstavnici institucija, voditelji izvannastavnih aktivnosti i dr. dionici čiji rad uključuje rad s djecom i mladima. Ugostit će se gosti iz drugih županija kako bi se mogla usporediti situacija PGŽ-a i ostatka Hrvatske.

Cilj emisije je osvijestiti javnost o problemima djece i mladih, njihovom pogledu na svijet i percepciji stvarnosti. Bitno je javno progovarati o mladima i njihovim pravima jer su oni budućnost, a problem s kojima se susreću mogu izazvati trajne posljedice na njih i njihovo okruženje.


”Teme o kojima se rijetko priča, a o kojima je bitno govoriti.”

Obradit će se teme pružanja primarne pravne i psihološke pomoći žrtvama obiteljskog, partnerskog i seksualnog nasilja, pojedini aspekti radnog prava vezani uz nasilje i uznemiravanje na radnom mjestu te važnosti rada s mladima u svrhu prevencije i edukacije o nasilju.

Omogućit će se da se žrtve nasilja zauzmu za sebe kroz progovaranje o svojim doživljajima te da „dobiju svoj glas“. Izlazak u javnost s vlastitom pričom na neke od njih djeluje terapeutski, ali je i iznimno korisno za druge osobe u sličnim situacijama i za društvo općenito.

Predstavljanje neće biti intruzivno te pruža mogućnost zadržavanja anonimnosti. Gosti emisije bit će korisnici/e Udruge, stručnjaci/kinje i volonteri/ke koji s njima rade te istraživači/ce koje se bave temom socijalno marginaliziranih i ranjivih skupina.


”Gdje priče žena postaju vidljive.”

Obrađivat će teme iz domene rodne ravnopravnosti i reproduktivne pravde. Kroz razgovore sa ženama pokrit će se aktualne teme iz politike, kulture i ekonomije iz pozicije rodne ravnopravnosti te omogućiti sudjelovanje ženama različitih profila, profesija i stupnja obrazovanja, a sve kako bi se aktivno radilo na uključivanju socijalno osjetljivijih skupina u javni i društveni život i kako bi se neispričanim pričama dala platforma za zahtijevanje promjena.

Cilj emisije je informirati širu javnost o ženskim pravima te diskriminirajućim situacijama s kojima se ženske osobe susreću u javnom i privatnom životu te osnažiti ih za reagiranje na nepravdu i pokretanje promjena.

Objavljeno 21.03.2021.

Vremeplov

Svatko ima svoje male slatke tajne...
Dražen Turina Šajeta