Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prosinac 2012. u Art-kinu Croatia

Prosinac 2012. u Art-kinu CroatiaU prosincu u Art-kinu pogledajte Ciklus filmova Alaina Resnaisa, novi crnogorski film, izraelskog kandidata za Oscara, Festival filmova o ljudskim pravima, Filmske mutacije: festival nevidljivog filma te animirani hit Hotel Transilvanija.

Početkom prosinca u Art-kinu možete pogledati tri suvremena crnogorska filma. Lokalni Vampir redatelja Branka Baletića komedija je mentaliteta s elementima akcije, erotike i horora. Posljednje poglavlje redatelja Nemanje Bečanovića prati Jovana koji je upravo diplomirao književnost i odlučio napisati roman te se zato uputio na imanje koje se nalazi u zabačenim planinama gdje živi jedna vrlo čudna obitelj koja nema kontakta s civilizacijom. Dane crnogorskog filma zaokružujemo filmom Željka Sošića, Mali ljubavni bog, koji prati mladi bračni par koji prolazi kroz teško razdoblje.

Izraelski kandidat za Oscara, Fusnota, priča je o velikom rivalstvu između oca i sina, obojice ekscentričnih profesora pri Sveučilištu u Jeruzalemu. Sin je ovisan o priznanjima koje nudi Akademija dok je otac tvrdoglavi purist kojemu je cijeli taj establišment odbojan. Najprestižnija izraelska nacionalna nagrada ove godine nosi prezime oca i sina, Shkolnik, no greškom jave ocu da mu čestitaju...

Subota, 08.12.2012. rezervirana je za 43. Kvarnersku reviju amaterskog filma. Povodom 43. KRAF-a najavit će se monografija Kino video kluba Liburnija-film koja će obuhvatiti sva važna događanja i vrijedne autore koji su u proteklih pet desetljeća svojim aktivnostima i rezultatima uvrstili Kino video klub Liburnija-film u red najboljih kino klubova u Hrvatskoj.

Glazbeni-video program Sigur rós - the valtari mystery film experiment održava se diljem svijeta, na svih sedam kontinenata, između 07. i 09.12. 2012. Program se sastoji od nekolicine kratkih filmova video umjetnika, među kojima i Alma Har’el, Floria Sigismondi, Ramin Bahrani i John Cameron Mitchell. U nedjelju, 09.12.2012. u 20 sati pogledajte ovaj misteriozni eksperiment povodom novog izlaska albuma benda Sigur rós.

Deseti jubilarni Festival filmova o ljudskim pravima, od 12. do 16.12.2012. donosi osamnaest novih filmova koji različitim pristupom nude pogled u jednu od domena ljudskih prava. Čileanska drama Pabla Larraína, Ne, prati izbor između prošlosti (vojna hunta) i budućnosti (diktatura reklamnog spektakla). Hoće li general Augusto Pinochet ostati na vlasti ovisi i o Renéu (Gael Garcia Bernal) koji radi u oglašavanju za ‘Ne’ kampanju. Nakon čudesnog filma Alamar redatelj se našao u japanskoj planinskoj zabiti i snimio Inori, svojevrsnu molitvu starosti, bolesti i usamljenosti, a filmski kritičar Dragan Rubeša dodaje: Inori je praznik za oči i dušu; prava terapija. Zovem se Janez Janša, dokumentarni je film o značenju imena. Režiju i scenarij potpisuje Janez Janša s kojim će publika imati prilike razgovarati nakon filma. U djelomično biografskoj priči Oliviera Assayasa, Nakon maja, pratimo odrastanje i buđenje savjesti 18-godišnjeg Gillesa koji je mladi redatelj i slikar, ali i politički aktivist. Šezdesetosmaški majski dani su još u zraku. Srednjoškolci su na ljetnim praznicima. Kao pravi anarhisti, maštaju o revoluciji, a od politike se okreću umjetnosti.

Kada je propala filmska katarza? - pitanje je kojim započinju Filmske mutacije: šesti festival nevidljivog filma u Art-kinu Croatia. Ovogodišnji naslov Slika katarze vraća nas novim filmskim počecima kroz radove i izlaganja Pedra Coste i Martina Arnolda, koji poput izumitelja i magičara, ’Lumièrea i Mélièsa’, iskupljuju fizičku i umjetničku stvarnost suvremenog filma. U sklopu programa igramo i film 25.11. Dan kada je Mishima odabrao svoju sudbinu o ritualnom političkom samoubojstvu poznatog japanskog romanopisca Mishime.

U utorak, 18. prosinca, povodom rođendana Art-kina Croatia, igramo neobičan program Zvučna slika nijemog filma koji se sastoji od dva japanska nijema filma, anime Tengu hajka i Jirokichi štakor o legendarnom lopovu. Benshi (japanski narator) Ichiro Kataoka, violončelist Johannes Nauber te pijanistica Mia Elezović zvučno će dočarati sliku na platnu.

Matineje, za sve generacije, u prosincu donose priču u obliku hotelskog smještaja. Svi su dobro došli u Hotel Transylvaniju, Drakulin raskošan rezort s 5 zvjezdica gdje sva čudovišta i njihove obitelji mogu mirno živjeti, slobodni od doticaja s ljudskim svijetom. Hotel Transylvaniju možete pogledati svaki dan, od 21. do 24.12.2012..

Ciklus filmova Alaina Resnaisa započinjemo romantičnom dramom Srca o šest usamljenih ljudi u potrazi za ljubavlju u Parizu, Gradu svjetlosti i ljubavi. Nadrealni film sa strukturom koja više sliči snu nego klasično zamišljenoj priči, propituje temu sjećanja, istine i stvarnosti. U velikom, bogato uređenu hotelu, nalik palači, privlačni neznanac prilazi ženi tvrdeći da se znaju otprije. Štoviše, sreli su se točno Prošle godine u Marienbadu i zakazali ponovni susret u ovo vrijeme. Ona tvrdi da ga se ne sjeća… Jedna od najpoznatijih filmskih ljubavnih priča, Hirošima, ljubavi moja, kroz vezu mlade Francuskinje i japanskog arhitekta priča o utjecaju rata na pojedinca i društvo. Za kraj godine očekuje nas Ista stara pjesma (Same old song) glazbena komedija sa zanimljivim intervalima u kojima se likovi ubacuju u pjesme, pjevajući ih na playback glasom originalna izvođača. Kako je bolje završiti godinu i ovu bogatu retrospektivu, nego uz pravi ‘sing-along’. Filmove Alaina Resnaisa možete pogledati od 21. do 30.12.2012.

Objavljeno 06.12.2012.

Vremeplov

Ako odustanem od nečega za mene je to znak da je tu nešto stvarno pogrešno.
Billy Corgan (Smashing Pumpkins)