Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

PUKPUK festival Rijeci donosi bogatu koncertnu jesen

PUKPUK festival Rijeci donosi bogatu koncertnu jesenRijeka će ove jeseni zahvaljujući PUKPUK festivalu imati prilike svjedočiti nastupima ponajboljih mladih europskih sastava, među kojima definitivno prednjače Fear Of Men, najnovije čudo od benda kojemu britanski tisak predviđa blistavu budućnost.

Njihov sanjivi pop rock zvuk izmamiti će osmijeh na lica svih melankolika, dok će njemački Fenster na Kvarner donijeti dozu nadrealnog indie eksperimentalizma. Ljubitelji mračne elektronike kakvu su proslavili The Knife obavezno moraju obratiti pažnju na nastup londonskih Death Rattle, a slovački Nvmeri će predstaviti moderan synthpop pod utjecajima osamdesetih.

Festival je zamišljen kao serija druženja kroz koncerte, koja će se postepeno nadopunjavati i realizirati sve do kraja vremena.

Festival započinje već ovu subotu, 13. rujna u 22 sata, nastupom slovačkog synth/prog-pop sastava Nvmeri, koji su nakon nekoliko godina djelovanja pod imenom The Uniques neočekivano odlučili promijeniti vizualni identitet i samo ime benda. Iza sebe imaju nastupe na Eurosonic i Waves festivalima, te najbolji alternativni album po izboru kritičara Radio_FM-a, slovačke radio postaje specijalizirane za modernu urbanu glazbu.

Da je pod utjecajem mračne post-apokaliptične fikcije moguće stvoriti razigranu pop glazbu pokazati će nam 6. listopada Fenster, njemački sastav kojega su 2010. godine u Berlinu osnovali Njujorčanka JJ Weihl i lokalni momak Jonathan Jarzyna.

Uz pomoć nekolicine prijatelja stvaraju glazbu koju je teško svrstati u žanrovske okvire, tako da kritičari vuku paralele s Blonde Redhead, Grizzly Bear, pa čak i Angelom Badalamentijem, koji je poznat po glazbi za projekte Davida Lyncha. Albume izdaju za legendarni Morr Music što je, kada se u obzir uzme da osim Fenster izdaju i Lali Puna, múm i Sóley, i više nego dovoljna preporuka.

Samo tjedan dana kasnije, 13. listopada, u grad na Rječini iz Brightona dolaze Fear Of Men. Pitchfork i NME su samo neki od relevantnih glazbenih medija koji unazad par mjeseci oduševljeno hvale Fear Of Men i njihovo debitantsko ostvarenje ‘Loom’, na kojemu nam ovi simpatični momci i djevojke donose prekrasan sanjivi zvuk u najboljoj maniri The Cure, Slowdive i Warpaint. Kritičari ih uspoređuju i s The Smiths i The Cranberries, ali Fear Of Men je zaista poseban sastav čija vanjština donosi melankoličan indie pop zvuk, dok u unutrašnjost, kroz prikladne ponavljajuće liričke teme o vodi, jednostavno treba zaroniti.

S Death Rattle zaokružujemo najavu prvih četiri druženja. Ovaj londonski duo će nas 20. studenog povesti na očaravajuće metaforičko putovanje kroz zaleđene i opustošene zvukovne krajolike. Njihov mračan electro pop karakteriziraju utjecaji Depeche Mode, Fever Ray i Nine Inch Nails, a kritičari ih uspoređuju s Poliça, Deptford Goth i Zola Jesus. Nakon serije odličnih singlova i EP izdanja, do vremena njihovog dolaska u Rijeku, svjetlost dana bi trebao ugledati i njihov debitantski album, koji je trenutno u procesu miksanja.

Domaćin svih ovih festivalskih druženja biti će riječki klub Život, čiji će interijer savršeno poslužiti stvaranju kućne atmosfere.

Ulaznice za sve koncerte moguće je kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu (Splitska 2/a) i klubu Život (Ružićeva 2).

Objavljeno 12.09.2014.

Vremeplov

Ako u bivšim socijalističkim zemljama postoje ljudi bez tradicije stvarnog sudjelovanja i autonomnog kritičkog sudjelovanja... onda imamo problem.
Elvio Baccarini, riječki filozof