Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Punk-Rock Fešta @ Gekko

Punk-Rock Fešta @ GekkoU tjednu u kojem cijeli svijet, pomalo nejasno, slavi Irski praznik Dan Svetog Patrika u klubu Gekko odlučili su ovaj petak proslaviti Dan Svetog Josipa. Za tu prigodu priredili su malo punk-rock feštu na kojoj su nastupili bendovi Infekcija, Koma atmosfera, Negativna orijentacija te Tandemi prošlog sjećanja, koji su nastupili umjesto Carmine puttane.

U vrlo dobroj atmosferi solidno popunjenog Gekka prvi je nastupio bend Infekcija. U ne predugom nastupu odsvirali su nekoliko autorskih stvari, ali i par obrada koje je publika nešto bolje prihvatila. Naravno, odsvirali su i obradu riječke punk himne ’’Vjeran pas’’. Poslije njih nastupio je nešto iskusniji bend ’’Koma atmosfera’’ iz Malog Lošinja. Ovi energični garžni rokeri svoj su nastup iskoristili za promociju njihovog demo albuma, a set listu su također popunili obradama.

Nakon nastupa mladih i neiskusnih bendova red je došao na jedan od boljih i dugovječnijih demo bendova s ovih prostora. Radi se o pop-punk bendu Negativna orijentacija. U nešto više od pola sata nastupa odsvirali su sve najbolje stvari s posljednjeg albuma. Najveću reakciju izazvala je izvedba pjesme ’’Nisi više mala’’, koju u originalu izvodi Alen Vitasović, a dečki iz Negativne orijentacije su je preradili u odličnu pop-punk stvar.

Posljednji su nastupili Tandemi prošlog sjećanja, vrlo dobar mladi, ali već iskusan, bend iz Opatije. Osim što odlično sviraju, ovi funky-rockeri specifični su po tome što su jedan od rijetkih bendova s dva ravnopravna vokala. U petak su odsvirali nešto drugačiju set-listu no inaće, ali i tako su rasplesali i zadovoljili okupljene.

Miran Milić

Objavljeno 20.03.2010.

Vremeplov

Nekada je sve bilo puno sporije, puno romantičnije.
Srećko Cuculić, riječki književnik