Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi China tour 2017

Putokazi China tour 2017Na poziv ministarstva kulture NR Kine, Kinesko društvo glazbenika ugostit će Putokaze od 30. rujna do 8. listopada 2017.

Tradicijsku etno glazbu našeg podneblja i dašak hrvatske kulture imat će priliku doživjeti publika jedne od najstarijih svjetskih civilizacija. Kina će početkom listopada ugostiti riječke Putokaze koji će, u izvedbi osam vokalistica: Jasmine Sokoli, Mie Doričić, Antonie Svetina, Dolores Marinić, Helene Živković, Magde Martedić, Branke Matić - Deretai Vedrane Lisica, pod vodstvom Mirande Đaković, tamošnjoj publici predstaviti dio hrvatske glazbene baštine, uspješnice s jazz etno i world music albuma „Zemlja“ i „Nova Zemlja“ kao i dio repertoara s albuma „Androida“, „Mjesec“ i „Porculan“.

Naime, na prijedlog Odbora za umjetnost Ministarstva kulture NR Kine, Putokazi su odabrani nastupiti u sklopu projekta „Kulturna sezona“ koji za cilj ima kulturnu razmjenu između NR Kine i zemalja centralne i istočne Europe.

U sklopu gostovanja Putokazi će sudjelovati na trodnevnom festivalu Chuama Music Festival u gradu Jinchengu, u pokrajini Shaanxi, te će održati koncert u glavnom gradu Kine, Pekingu, u prestižnoj dvoraniPalačenarodnosti.

Izvedba u Pekingu bit će popraćena fotografijama Hrvatske, autora Renca Kosinožića, te projekcijama Martina Šesnića. Kineskoj će publici Putokazi priuštiti i malo iznenađenje, te će dio repertoara izvesti na kineskom jeziku. U prepjevu atmosferičnih pjesama s albuma „Mjesec“ Putokazima je pomogla Rita Zhao Simonić.

Putokazi postoje od 1984. godine i jedna su od najdugovječnijih pojava na hrvatskoj glazbenoj seceni. Pod zastavom Putokaza izmijenilo se deset pjevačkih generacija, a više od 400 pjevačica i pjevača, utkalo je svoj trag u njihovo stvaralaštvo. U trideset i tri godine dugoj karijeri Putokaza, istražujući evergrine, teme iz filmova i mjuzikla, hrvatske etno teme, world music, trip-pop i elektro-pop, u prepoznatljivim višeglasnim vokalnim izvedbama, dosad je objavljeno 13 albuma i dva DVD izdanja.

Putokazi su dva puta predstavljali Hrvatsku na internacionalnim događanjima (Radio France i Expo 2005., Japan), dva su puta sudjelovali na Eurosongu, dobitnici su tri Porina, nagrade Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, te dvije Nagrade grada Rijeke (1984. i 1998.). Putokazi stvaraju i dalje, a svaki je projekt novo istraživanje i novo pomicanje granica u stilskom, žanrovskom, vokalnom, izvedbenom i energetskom smislu.

Veliku podršku ovom gostovanju pružio je Grad Rijeka, a potporu gostovanju i predstavljanju hrvatske glazbe u Kini dalo je i Hrvatsko društvo skladatelja.


Objavljeno 02.10.2017.

Vremeplov

Meni je danas pozicija glazbe, u društvu i u medijima, ne smiješna, već čudnovata, čudnovato bizarna. Danas možeš ići u šoping centar i vidjeti bend kako svira za ljude koji su tamo došli kupovati. Meni je to čudnovato.
Marin Alvir (Marinada)