Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi @ Međunarodni festival folklora u Bugarskoj

Putokazi @ Međunarodni festival folklora u BugarskojNa Međunarodnom festivalu folklora koji se od 24. do 28. kolovoza održao u Bugarskoj, u gradu Burgasu, Putokazi su predstavljali Hrvatsku. Međunarodni festival folklora u Burgasu održan je prvi puta 1965. godine.

Od festivala koji je prvotno predstavljao folklor i običaje Balkana, prerastao je u značajan međunarodni festival.

Ovogodišnji međunarodni festival folklora u Burgasu, 37. po redu, ugostio je predstavnike 400 izvođača iz 11 zemalja, među kojima, uz riječke Putokaze, predstavnike Izraela, Indije, Italije, Litve, Poljske, Slovačke, Rusije, Srbije, Makedonije i Bugarske. Festival se održao pod motom ”Sačuvajmo nasljeđe naših predaka i prenesimo ga našoj djeci.”

’’U doba sveopćeg upoznavanja i globalnog povezivanja za očekivati je da ćemo se međusobno upoznavati otkrivajući jedni drugima lokalne vrijednosti, a etno bogatstvo Hrvatske tako je raznoliko i bogato da nas je zaista radovalo njegovo predstavljanje publici Bugarske.’’

Mnogobrojni koncerti održali su se na desetak pozornica na otvorenom. Drugi dan festivala bio je u potpunosti posvećen Rijeci i koncertu Putokaza, kojima je poziv za gostovanje na ovom festivalu uputio gradonačelnik Burgasa, Dimitar Nikolov.

Putokazi su se predstavili hrvatskim etno pjesmama s projekata ’’Zemlja’’ i ’’Nova Zemlja’’. Bilo je tu i pjevanja na ’’tanko’’ i ’’debelo’’ izabranog iz autohtonog krčkog i istarskog folklora. Odjeci 3000 posjetitelja u Ljetnom teatru bili su sjajni, a kroz pljesak na otvorenoj sceni, i tijekom pjesama, publika je nagrađivala originalnost izvedbe, energiju i izgled djevojaka!
Posljednjeg dana održan je Gala koncert svih sudionika Festivala kojeg je snimala i Nacionalna TV. Misija je predstavljanja hrvatskog etna tako ostvarena na blistavom nivou, a Festivalu u Burgasu, doista, naklon za opstojnost te besprijekorno štovanje narodne tradicije i običaja!


Objavljeno 02.09.2009.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin