Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi @ Međunarodni festival folklora u Bugarskoj

Putokazi @ Međunarodni festival folklora u BugarskojNa Međunarodnom festivalu folklora koji se od 24. do 28. kolovoza održao u Bugarskoj, u gradu Burgasu, Putokazi su predstavljali Hrvatsku. Međunarodni festival folklora u Burgasu održan je prvi puta 1965. godine.

Od festivala koji je prvotno predstavljao folklor i običaje Balkana, prerastao je u značajan međunarodni festival.

Ovogodišnji međunarodni festival folklora u Burgasu, 37. po redu, ugostio je predstavnike 400 izvođača iz 11 zemalja, među kojima, uz riječke Putokaze, predstavnike Izraela, Indije, Italije, Litve, Poljske, Slovačke, Rusije, Srbije, Makedonije i Bugarske. Festival se održao pod motom ”Sačuvajmo nasljeđe naših predaka i prenesimo ga našoj djeci.”

’’U doba sveopćeg upoznavanja i globalnog povezivanja za očekivati je da ćemo se međusobno upoznavati otkrivajući jedni drugima lokalne vrijednosti, a etno bogatstvo Hrvatske tako je raznoliko i bogato da nas je zaista radovalo njegovo predstavljanje publici Bugarske.’’

Mnogobrojni koncerti održali su se na desetak pozornica na otvorenom. Drugi dan festivala bio je u potpunosti posvećen Rijeci i koncertu Putokaza, kojima je poziv za gostovanje na ovom festivalu uputio gradonačelnik Burgasa, Dimitar Nikolov.

Putokazi su se predstavili hrvatskim etno pjesmama s projekata ’’Zemlja’’ i ’’Nova Zemlja’’. Bilo je tu i pjevanja na ’’tanko’’ i ’’debelo’’ izabranog iz autohtonog krčkog i istarskog folklora. Odjeci 3000 posjetitelja u Ljetnom teatru bili su sjajni, a kroz pljesak na otvorenoj sceni, i tijekom pjesama, publika je nagrađivala originalnost izvedbe, energiju i izgled djevojaka!
Posljednjeg dana održan je Gala koncert svih sudionika Festivala kojeg je snimala i Nacionalna TV. Misija je predstavljanja hrvatskog etna tako ostvarena na blistavom nivou, a Festivalu u Burgasu, doista, naklon za opstojnost te besprijekorno štovanje narodne tradicije i običaja!


Objavljeno 02.09.2009.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette