Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Quasarr- drugačiji, zreliji i profesionalniji

Quasarr- drugačiji, zreliji i profesionalnijiU nedjelju se u Hrvatskom Kulturnom Domu na Sušaku dogodila igra svjetlosti, glazbe i scene. Koncert, a ujedno i promocija najnovijeg albuma „Propaganda“, prikazali su grupu Quasarr u sasvim novom izdanju.

Oko 21h ispred prepune dvorane, na scenu su teatralno stupili članovi benda, koje je pratio studentski zbor gospođe Ljerke Žic, brass sekcija i gudačka sekcija. Možda i pomalo očekivan bio je izbor prve pjesme. Svirali su svoj najveći hit, „Ti“. Iako svima poznata, izvedena je na sasvim nov način, koji je nadogradio već izvrstan ritam, dinamiku i tempo.

U pjesmi „Groove“ započela je mješavina rocka i elektronike, koja nas je pratila do kraja koncerta. Spajanjem nespojivog dobiven je začuđujuće dobar zvuk. Gotovo je bilo nemoguće zadržati sjedeću poziciju koja nam je dana. Svi su željeli ustati, plesati, ali morali su se zadovoljiti njihanjem glave, ruku ili nogu.

Kroz koncert uživali smo i u performansima „Rubikon Teatra“ i mimske umjetnice, Ivane Peranić.

Quasarr je odsvirao dvanaest pjesama, među kojima su bile i: „Arpeggio“, „Pustinje“ i „Propaganda“. No, ni nakon dvanaest skladbi, publika nije puštala grupu da ode. Povici, pljesak i oduševljenje, uspješno su nagovorili bend na bis. Izveli su „Što čini te drukčijom“ i ostavili slušateljstvo u transu.

Nakon sređivanja dojmova činilo mi se da se ne radi o istom izvođaču kojeg smo ranije slušali pod imenom Quasarr. Od dobrog rock benda pretvorili su se u ozbiljan i spektakularan alternativni sastav s potpuno novim izričajem i osobnošću. Sinoć smo slušali i gledali drugačiji, zreliji i profesionalniji Quasarr.

Ivana Prica

Objavljeno 25.05.2010.

Vremeplov

Ratovi su uvijek započinjali zbog religija.
Glenn Danzig