Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Quasarr- drugačiji, zreliji i profesionalniji

Quasarr- drugačiji, zreliji i profesionalnijiU nedjelju se u Hrvatskom Kulturnom Domu na Sušaku dogodila igra svjetlosti, glazbe i scene. Koncert, a ujedno i promocija najnovijeg albuma „Propaganda“, prikazali su grupu Quasarr u sasvim novom izdanju.

Oko 21h ispred prepune dvorane, na scenu su teatralno stupili članovi benda, koje je pratio studentski zbor gospođe Ljerke Žic, brass sekcija i gudačka sekcija. Možda i pomalo očekivan bio je izbor prve pjesme. Svirali su svoj najveći hit, „Ti“. Iako svima poznata, izvedena je na sasvim nov način, koji je nadogradio već izvrstan ritam, dinamiku i tempo.

U pjesmi „Groove“ započela je mješavina rocka i elektronike, koja nas je pratila do kraja koncerta. Spajanjem nespojivog dobiven je začuđujuće dobar zvuk. Gotovo je bilo nemoguće zadržati sjedeću poziciju koja nam je dana. Svi su željeli ustati, plesati, ali morali su se zadovoljiti njihanjem glave, ruku ili nogu.

Kroz koncert uživali smo i u performansima „Rubikon Teatra“ i mimske umjetnice, Ivane Peranić.

Quasarr je odsvirao dvanaest pjesama, među kojima su bile i: „Arpeggio“, „Pustinje“ i „Propaganda“. No, ni nakon dvanaest skladbi, publika nije puštala grupu da ode. Povici, pljesak i oduševljenje, uspješno su nagovorili bend na bis. Izveli su „Što čini te drukčijom“ i ostavili slušateljstvo u transu.

Nakon sređivanja dojmova činilo mi se da se ne radi o istom izvođaču kojeg smo ranije slušali pod imenom Quasarr. Od dobrog rock benda pretvorili su se u ozbiljan i spektakularan alternativni sastav s potpuno novim izričajem i osobnošću. Sinoć smo slušali i gledali drugačiji, zreliji i profesionalniji Quasarr.

Ivana Prica

Objavljeno 25.05.2010.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com