Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Quasarr – Propaganda

Quasarr – PropagandaGrupa Quasarr će u nedjelju, 23.05.2010. u Hrvatskom Kulturnom Domu na riječkom Sušaku održati promociju svog drugog albuma “Propaganda”!

Malo o prošlosti...

Prvi album Quasarra odlično je prošao kod kritike i publike. Prvi singl s prvog albuma “Ti” je postao hit godine na “Otvorenom radiju”, “Radio Rijeci” i drugim relevantnim radijima. Quasar time postaje uzdanica modernog urbanog riječkog zvuka. Nakon toga bend nastavlja s velikim uspjesima s prvim singlom drugog albuma “Propaganda” i s tim singlom je već tri tjedana prvi na top listi “Otvorenog radija”.

O novom albumu

Novi album “Propaganda” nastavlja s prepoznatljivim zvukom Quasarra i njeguje moderni svjetski zvuk s još više orkestracija i elektronike. Na albumu je bend radio pune tri godine zbog težnje ka savršenom zvuku koji će se moći svrstati u korak s recentnim svjetskim produkcijama. Sniman je u Zagrebu, u studiju kod Srđana Sekulovića - Skansija koji je Porinom nagrađen za posljednji album Dine Dvornika “Pandorina kutija”. Koprodukciju potpisuju Quasarr i Skansi. Moderni ritmovi, moderni pogled na produkciju, moderan pogled na aranžmene - to je cilj koji su si zadali bend i producent. Realizacija albuma je zaokružena masteringom kod Jay Frigoleta, višestrukim dobitnikom Grammya koji je poznat po suradnji sa bendovima INXS, Oasis, Alice in Chains, Black Eyed Peas...

Autorstvo pjesama s novog Quasarrovog albuma “Propaganda” većinom i dalje potpisuju Filip Frank i Boris Štok. Sam singl “Propaganda” govori o pritisku medija na čovjeka. Potrošačka i politička propaganda ”peru nam mozak” i nameću upitne društvene vrijednosti. Bend ovim albumom postavlja pitanje koliko smo daleko spremni ići samo zbog propagande.

O promociji u HKD-u, nedjelja, 23.05.2010.

Sama promocija je osmišljena kao veliki, sveobuhvatni glazbeno – scenski događaj s više od 50 ljudi odjednom na stageu! Zbog pomalo megalomanske zamisli izvedbe, pa i želje da se priredi zaista jedinstveni doživljaj publici, na pozornicu HKD-a će se u istom trenutku popeti, osim standardne postave Quasarra, studenski zbor gospođe Ljerke Žic, brass sekcija, te gudačka sekcija.

Kako se članovima Quasarra kroz osmišljavanje ovog događaja vremenom pridruživalo sve više riječkih umjetnika, scenografiju i kazališni light ovog spektakla potpisuje Zvonimir Peranić, inače voditelj višestruko svjetski priznatog i nagrađivanog “Rubikon Teatra”. Tako će ovaj show obuhvatiti i nastup Ivane Peranić, mimske umjetnice koja će tijekom samog koncerta izvesti “propagandno - scenski” performans.

Da bi ovaj koncert zaista obuhvatio sve propagandne utjecaje i varljive vrijednosti današnjice, kroz ovaj glazbeno – scenski događaj grupe Quasarr će se izraziti svojim nastupom i modna dizajnerica Kristina Nefat iz Pule.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu u Rijeci po cijeni od 40 kn.

Objavljeno 19.05.2010.

Vremeplov

Osjećam da me nitko ne može dodirnuti dok god govorim istinu.
Henry Rollins