Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Queen Real Tribute na Kolovozfestu!

Queen Real Tribute na Kolovozfestu!Dana 20.08., održat će se svečano otvaranje i početak festivala pod nazivom „Kolovozfest“, novog programa na jednoj od najljepših pozornica u Hrvatskoj – Ljetnoj Pozornici u Opatiji.

U tri dana programa, Opatija će ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost. Tako će na trenutak jedinstvena opatijska pozornica postati mjesto spajanja dobro poznatih starih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojom glazbom uvesti u čaroliju Parni Valjak, Queen Real Tribute te Crvena Jabuka.

Queen Real Tribute grupu čine profesionalni glazbenici koji su svirali s najvećim i najpoznatijim zvijezdama u bivšoj jugoslavenskoj regiji. Oni nisu samo sjajni glazbenici, oni su veliki obožavatelji Queena te su tako i sami počeli svirati pjesme Queena kako bi zadržali uspomenu na jedan od najvećih rock bendova svih vremena i njihovog pjevača Freddieja Mercuryja.

Bend od samog početka niže uspjehe. Tijekom 2007. i 2008. održali su brojne koncerte diljem Europe i ubrzo postali jedan od najvećih tribute Queen bendova na svijetu. 2009. dobili su brojne inozemne ponude od promotora širom svijeta što im je donijelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. bend je odsvirao stotine koncerata širom svijeta u nekim od najvećih dvorana i arena.

Samo u Brazilu su odsvirali 70 koncerata u ukupno 4 turneje. Brazilski obožavatelji kažu da je to “najbolji bend Queen Tribute na svijetu”.

U ljeto 2012. Queen Real Tribute svira na najvećem srpskom festivalu u Beogradu pred više od 60.000 ljudi.

Nakon svih spomenutih uspjeha u desetak godina, bend je 2017. godine sastavio tribute show „Queen Symphony by Real“ sa simfonijskim orkestrom s 42 instrumenta i 16-članim zborom. Produkcija je postigla veliki uspjeh u Beogradu i Zagrebu, Makedoniji, Crnoj Gori itd. Godine 2018. bend je gostovao u Kini gdje su ostavili sjajan dojam, a godinu nakon kreću na kinesku turneju gdje su ima fanovi skandirali: “Volimo vas”!

Godine 2019. održali su preko 80 koncerata, a uspješnu godinu okrunili su novogodišnjim koncertom na glavnom gradskom trgu u Opatiji.

Godine 2020. od siječnja do ožujka „QUEEN REAL TRIBUTE“ održao je dugi niz od 68 koncerata diljem Austrije i Njemačke na turneji „The Spirit of Freddie Mercury“.

Nakon duge pauze zbog pandemije, s nestrpljenjem očekuju ponovni susret s opatijskom publikom jer…”SHOW MUST GO ON!

Festival „Kolovozfest “ nastao je u suorganizaciji tvrtke Music Time na čelu s producentom Tomislavom Kašljevićem i Festivala Opatija na čelu s ravnateljem Ernie Gigante Deškovićem. Program je zamišljen kao šarena lepeza stihova, nota i glazbe u kojoj će se moći pronaći sve generacije te naći nešto za sebe! Stoga ne propustite biti dio ove prelijepe priče, tri noći pod zvijezdama u Opatiji, ugodne atmosfere uz miris mora, ljubavi i dobre glazbe…

Cijena ulaznice: 150,00 kuna
Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na www.mojekarte.hr
Koncert je sjedećeg tipa s razmakom među parovima sjedala.
Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ulaznice za koncert “Queen Real Tribute” u uredu Festivala Opatija moguće je platiti isključivo gotovinom.
Za prisustvovanje koncertu nije potrebno predočiti Covid putovnicu, samo važeću ulaznicu.

Objavljeno 18.08.2021.

Vremeplov

Knjige! Ne volim davati savjete, ali knjige su najveći dar koji jedna osoba može darovati drugoj.
Bono (U2)