Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rambo care kupi nam cigare

Rambo care kupi nam cigareDa li je to komedija? Da li je to tragedija? Da li je to drama?

Tehnologija nas je uvela u eru aktivnog uskraćivanja, a znanost je na ponos čitavog ljudskog roda, pronašla još jedan način da jedni drugima naudimo. Izmislila je uređaje kojima postajemo globalno selo. A globalno selo je folk. «Folk je narod. Turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Turbo folk je gorenje naroda. Svako pospješivanje tog sagorijevanja je turbo folk. Razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa. Muzika je miljenica svih muza, harmonija svih umjetnosti. Turbo folk nije muzika. Turbo folk je miljenica masa...» I eto klinci puše te fore i kvazi glamurozno se prepuštaju turbo folkovskim zvucima, koji pogađaju direkt u srce svojim umnim tekstovima, ili nasuprot tome prepuštaju se buci i zaglupljuju svoja osjetila. I umove.

Citat o turbo folku preuzela sam iz istoimene pjesme sa aktualnog albuma «Oprem dobro» Ramba Amadeusa. Željela sam jezgrovito izraziti nešto što osjećam kao problem, a ne mogu ga jasno i kvalitetno opisati tako precizno i u tako malo riječi. Ljute me mediji koji pod paskom modernog forsiraju jeftine pop ispljuvke i totalno nekvalitetne tonove i čudne frekvencije i sve zvukove koje siluju naša slušna osjetila. Ne sramim se reći da već poduže vrijeme ne izlazim. Ne izlazim iz razloga jer jednostavno nemam gdje izaći. Čak i kada se potrefi mjesto, tamo je tolika buka da jednostavno ne možeš normalno komunicirati sa ekipom, a svrha (barem meni) svakog izlaska je druženje. Kako se kvalitetno družiti a da ne oglušiš i usput ostaneš bez glasa? Jedino što me još može izvući van su nekakvi festivali koji su postali popularni u poslijednje vrijeme (vjerojatno zbog štednje). Ili pak neki mješoviti hepeninzi iz kojeg bih kvalitetom izdvojila varaždinski Špancir fest. Na potonjem je jedne od večeri nastupio i Rambo. I to mi je bio ako se ne varam četvrti puta da ga gledam (Čakovec, Zagreb, Pula, Varaždin).

I što reći? Čovjek je genije! I svatko tko je rekao da je «skužio» njegovu spiku i da ga više ne može ništa njegovo iznenaditi grdo se vara... Žao mi je što je Točka bila poplavljena u vrijeme kada je bio dogovoren njegov nastup. No isto se tako nadam da će se održati obećanje, te da ćemo ga konačno vidjeti u listopadu. Do tada, ne preostaje nam sklupčat se doma i sanjati o boljoj budućnosti. Uz tek poneki posjet Big rock mami... Nadam se da ne vrijedi ono «Rock is dead»...

Elizabeta Milanović

Objavljeno 23.09.2005.

Vremeplov

Stvaram glazbu koju i sama želim slušati i za koju želim da je drugi čuju.
Dido