Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

„Raskružje“ u Opatiji

„Raskružje“ u OpatijiNakon riječkih premijera i otvaranja 60. krčkih Ljetnih priredbi, izvedbi u pulskom Istarskom narodnom kazalištu i Karlovačkom kazališnom festivalu, Putokazi će svoj, od publike i kritike hvaljeni, mjuzikl mijena „Raskružje“ izvesti još jednom pred domaćom publikom, na pozornici opatijskog Centra Gervais.

Tako će ovaj produkcijski raskošan mjuzikl i priču o ljubavi i hrabrosti koja počiva na drevnim, staroslavenskom i grčkom mitu o nastanku proljeća, posjetitelji Gervaisa moći pogledati 3. studenog 2017. u 20:30 sati.

Devedesetminutni mjuzikl prikazuje likove Demetru i Peruna, Moranu i Jarila, Janju i Gospodina Lijepog i Mladog, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije u njihovom putovanju raskružjem, u kojeg ulaze i izlaze u vječnim mijenama iščekujući ljubav! Priča se dojmljivo uklapa u našu svakodnevnu zbilju, prikazujući susret različitih svjetova u sukobu taština, straha, netolerancije i odbijanja.

Libreto Irene Križ i hit uspješnice Putokaza u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, prati dinamična režija Lenke Udovički i koreografija Ivane Kalc, postavljajući pitanje može li ljubav prevladati razlike i predrasude što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu.

To dovodi do zanimljivog zapleta jer kako nam poručuju i sami akteri, performeri Mjuzikla, solisti i izvođači Putokaza, njih 35 iz različitih pjevačkih generacija:
„Život je naizgled pravocrtni put i često se čini da se događaji nižu mimo naše volje i utjecaja, skoro pa i bez razloga. Trebali bi, međutim, uočiti da nam se na tom putu ciklički ponavljaju situacije u koje ulazimo, koje živimo, iz kojih učimo, zbog kojih se mijenjamo i iz kojih rastemo. Taman kad pomislimo da smo ponovno krenuli naprijed, evo nas u novom ciklusu, novi ljudi, novi događaji, ali iste lekcije. Jer možda nismo još sve naučili i možemo još rasti.“

Ulaznice za „Raskružje“ mogu se nabaviti po cijeni od 50 kuna u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb), radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Objavljeno 31.10.2017.

Vremeplov

Svi vjeruju u nešto i svi iz činjenice da vjeruju u nešto koriste to nešto kako bi podržali vlastito postojanje.
Frank Zappa