Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rebel Star u riječkom Tunelu!

Rebel Star u riječkom Tunelu!Nakon sjajnih koncerata u Beogradu i Zagrebu na kojima su predstavili friško objavljeni istoimeni album, ’Rebel Star’ pripremaju put za svoj prvi koncert u Rijeci.

Svoje viđenje americane-balcane, bend će Riječanima predstaviti 26.10. u Tunelu. Rebel Staru će se na stageu pridružiti i gosti iznenađenja.

Putanja Milana Glavaškog prema Rebel Staru započela je s bendovima Eva Braun i Popcylce koje je djelomično napustio nakon odlaska u Budimpeštu i Ameriku. Milanov odlazak istovremeno je značio kraj rada s glazbom i njegov ponovni početak.

Tijekom šest aktivnih godina, Rebel Star je nekoliko puta mijenjao postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Mikeom na gitari, klavijaturama i basu, te Milanom kao autorom, gitaristom, vokalom, glavom, srcem i dušom benda. Rebel Star sada djeluju u najboljoj maniri CSNY-a .

Tijekom spomenutih šest godina, Rebel Star su zabilježili tri nosača zvuka. Nakon uspješnog EP-a iz 2007., nekoliko koncerata i mnogo studijskih sesija, Glavaški i prijatelji su odlučili da krajem te iste godine objave album ‘SO’ koji slovi kao jedno od napriznatijih izdanja u regiji tijekom prošle dekade. ‘SO’ je objavljen i u digitalnom izdanju te s vinyl singlom za pjesmu ‘Staklo’.

Ni dvije godine kasnije, svijet je ugledala i ‘Kalifonija’, album okrenut vintage zvuku zapadne obale USA kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih. Album koji tek danas dobija na značaju kako bend ima šansu da ga odsvira u punom sjaju.

I konačno, u listopadu 2012., bend objavljuje svoj treći punokrvni album. Istoimeni album najavljen sjajnim singlom ’Anđeli’ treba biti kruna rada i sazrijevanja autora i njegove odlične grupe. Nedavno objavljen album je snimljen na unikatnoj opremi skupljanoj po istočnoeuropskim pustarama, aranžiran do savršenstva, odrastao, ali energičan, ozbiljan s osmijehom na licu.

Rebel Star su neobična pojava na našem tržištu. Momci zavidnog staža po značajnim bendovima, s internacionalnom reputacijom i neobičnom biografijom; bend koji će uspavalu diskografsku scenu pokušati probuditi pop rock albumom ukorijenjen u američko nasljeđe i pjesme koje ćemo dobro razumijeti.


Objavljeno 24.10.2012.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin