Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ri Rock Night @ Zvečka

Ri Rock Night @ ZvečkaZvečka festival 10. kolovoza nudi beskompromisnu i glasnu svirku čak četiri riječka benda: The Stoned Cows, Bolidi, Pomelo Chess Society i Lei.

The Stoned Cows grupa čiji počeci sežu do vibrantne riječke scene s kraja osamdesetih i početka devedesetih prošlog stoljeća. Set listu čine brojevi iz gotovo svih faza autorskog rada frontmana Zlatka Gostića Vojota, kojem se za pozornici pridružuju poznati riječki glazbenici Ištvan Širola, član svih inkarnacija Stoned Cowsa, Luka Benčić i Jasmin Đečević, koji su u bendu bili početkom milenija, te Zoran Medved, koji je u svojoj bogatoj karijeri na riječkoj sceni također već bio član grupe. Zvučno se baziraju na garage rocku šezdesetih, a publika, kao i svaki put, može očekivati iskren i žestok nastup!

Žestoku i brzu svirku obećavaju i BOLIDI, trio koji se može ubrojiti u mlađe bendove po godini osnivanja, no ne i glazbenom iskustvu i stavu. Ovaj posve spontano nastao bend, kojeg čine Tomislav Smokvina (bas i vokal), Zoran Kovač-Kiss (bubnjevi) i Ivan Gujević (gitara), uživa u rocku s mirisom benzina i spaljene gume i vrlo će rado tu svoju ljubav podijeliti s publikom na Zvečki.

Pomelo Chess Society instrumentalni je rock trio čiji je članove također spojila ljubav, no kad su u pitanju Leo Marohnić, Vedran Medanić i Ivan Polonijo, radi se o ljubavi prema šahu, egzotičnom voću i rock’n’rollu. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima odlučili su se otisnuti na zajedničko glazbeno putovanje nekim novim neistraženim putevima. S njih su nam do sad isporučili dva albuma i niz energičnih koncerata koji su malo koga ostavili ravnodušnim. Vrijeme je da i na Zvečki čujemo kako to zvuči njihov Šah Math Rock.

Lei je tročlana threechord mašina nastala početkom 2020. nakon zalijevanja Marshalla zvukom riječkog rocka s utjecajima poput Motorheada, Sabbatha i Majki. Rezultati su brzo došli u vidu nekoliko zapaženih singlova i nominacije u kategoriji Nove nade 42. Ri Rocka. Mauro Budak (gitara/vokal), Denis Šerer (bubanj) i Ivan Banović (bas gitara) preskaču životopise i planove te u prvi plan stavljaju tvrdu svirku nakon koje ćete poželjeti još!

Ulaznice po cijeni od 5 eura dostupne su u sustavu Entrio, kao i uobičajenim pretprodajnim mjestima: Dallas Music Shopu, Pajol baru, caffe baru Skradin, Celtic caffeu Bard i Klubu mladih Rijeka.

Objavljeno 08.08.2023.

Vremeplov

Privučeš lijepo pažnju i postaneš moderan i ako zadržiš dobru poziciju ti si maltene taj koji diktira modu ostalima.
Andy Summers ( iz perioda rada sa The Police)