Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ri-Val riječki superband

Ri-Val riječki superbandU ponedjeljak 16. prosinac s početkom u 19 sati Rijeka - Europska prijestolnica kulture i Novi list organiziraju glazbeno druženje s građanima, koncert „Rijeka, moj grad“ na kojem će biti premijerno izveden i spot za pjesmu Moj grad, a osim protagonista riječke rock-scene, okupljenih u Ri-Val, koncert donosi i jednosatni nastup Leta 3, a u uvertiri nastupaju riječki Turisti, Nord i Gerila.

Ujedno će na ovom koncertu svim posjetiteljima, građanima Rijeke i gostima, biti predstavljen i veći dio kulturno-umjetničkog programa koji se u Rijeci održava u 2020. godini u sklopu EPK.

Riječki superband Ri-Val okupio se nakon 22 godine uoči godine nošenja titule Europske prijestolnice kulture i ispjevao pjesmu Moj grad, koja nosi tipični riječki rock zvuk, a tekst uključuje stihove koji Rijeku predstavljaju slobodnim i otvorenim gradom. Takva se slobodna i otvorena Rijeka ujedno predstavlja i Europi kao Luka različitosti u projektu Europske prijestolnice kulture.

Glazbenici Ri-Vala koji će 16.12. nastupiti na Trgu 128. brigade HV ispjevali su jednu od najljepših posveta Rijeci, intimnu, tipično riječki nenametljivu, ali snažnu pjesmu, koja u sebi nosi vrijednosti koje velik dio Riječana osjeća i živi. A to su i vrijednosti po kojima je Rijeka prepoznata izvan granica grada, od strane ostatka građana Hrvatske.

Ovim se okupljanjem Ri-Vala, ujedno potvrđuje i status ovog benda koji više od 30 godina svjedoči o zajedništvu riječke rock-scene u trenucima koji su važni za grad i regiju. Ovoga puta važan riječki trenutak ujedno je važan za Hrvatsku i Europu jer Rijeka u idućoj godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, kao prvi hrvatski grad koji je to postao.

Tim se povodom u Rijeci 2020. godine odvija bogat kulturno-umjetnički program s više od 600 pojedinačnih događanja te se grade i obnavljaju zgrade i objekti u Rijeci koji će redom biti namijenjeni kulturi.


U rujnu 2019. započelo je predstavljanje kulturno-umjetničkog programa EPK za 2020. godinu, i to pred medijima, a time i pred širom javnosti. Glazbeno druženje na Trgu 128. brigade HV u organizaciji Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture i Novog lista, ujedno je i trenutak neposrednog predstavljanja programa za 2020. građanima Rijeke i okolice i dar gradu uoči 120. obljetnice Novog lista.

Objavljeno 11.12.2019.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)