Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka grupa Quasarr objavljuje debi album

Riječka grupa Quasarr objavljuje debi albumPrema najavama benda i mlade diskografske etikete DOP Records kojoj je cilj djelovanja pronalazak kvalitetnih novih i drugačijih izvođača, na koje vrijedi skrenuti pozornost, predstaviti ih na domaćoj sceni s mogućnošću plasmana u inozemstvo, te im omogućiti i olakšati proboj na glazbenu scenu, prvo ovogodišnje ime je skupina Quasarr iz Rijeke.

Quasarr su Boris Štok – vokal, Filip Frank - gitara/klavir/programiranje i Nevio Rugaš - bubanj/programiranje.

Grupa je u suradnji s Denykenom realizirala prvi singl, pjesmu ’Ti’, koja se prepremijerno od ovog tjedna vrti u eteru Otvorenog radija, a službeno izdanje i datum izlaska singla za teritorij cijele Hrvatske bit će 14. veljače, za Dan zaljubljenih. Za pjesmu je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca snimljen i video spot u realizaciji IRS Studija, koji će početkom ožujka, točnije na Dan žena, biti premijerno prikazan na jednoj od TV postaja. O terminu emitiranja ćete biti na vrijeme obavješteni. Grupa trenutno sklada i dovršava materijale za debitantski album koji će u nakladi DOP Records/Menart prema trenutnim planovima biti objavljen do kraja tekuće diskografske godine, najvjerojatnije tokom studenog. Snimanje i miksanje albuma će obavljati Denyken, dok produkciju potpisuju zajednički grupa i Denyken.

Kratka povijest i grupe Quasarr

Bend nastaje u Rijeci početkom 2000. godine. Tada bilježi svoje prve nastupe svirajući repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada. Nakon toga daje naglasak isključivo na autorskom radu, te snima niz demo materijala i nastupa po važnijim klubovima u Hrvatskoj (Zagreb, Zadar, Rijeka, Pula, Slovenija).

Prekretnicu predstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta ’Inkubator - Aquarius Records’ u zagrebačkom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom. Drugim mjestom na festivalu (1. Leut Magnetik) bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes kod izdavača.

Tada slijedi pauza od godinu dana nastala zbog osobnih obaveza i interesa članova, te od 2004. sve kreće iznova. U novoj postavi (uz stari autorski duo Frank - Štok). Novim pristupom glazbi, bend stvara drugačije pjesme, snima videospot za prvi singl “Ti” i priprema se za nastupe u još boljem i upečatljivijem izdanju koje je logičan slijed nove koncepcije s novim instrumentima, zvukovima, stilom koji je mix elektronike (moogovi, loopovi…) i akustike (ak. gitara, klavir, gudači…).

Grupa dolazi u kontakt s DOP Records s kojima nalaze zajedničke interese i vizije po pitanju suradnje, djelovanja na domaćem i potencijalno inozemnom glazbenom tržištu.

U nakladi DOP Records će objaviti tri studijska albuma koji će biti realizirani u suizdavačkoj suradnji diskografskih etiketa DOP Records i Menart. DOP Records su publishing predstavnici i zastupnici, a putem A1 Booking Agency bit će zastupani kroz koncertni booking, te management za teritorij Hrvatske i cijelog svijeta.

’Ne kopirati!’ Glavni je kreativni moto skupine. Quasarr ne zvuče kao dosadašnja domaća glazbena iskustva, ali ako već moraju usmjeriti slušateljstvo prema nekim elementima glazbe, onda su pomirenje arhaičnog vokalnog izraza poput Franka Sinatre i Toma Jonesa s modernim instrumentalnim ritmovima, od trip hopa, downtempo lounge instrumentala, do orkestralnog popa s izrazito istaknutim vokalom. Na tragu glazbene kombinacije skupina Moloko, Davida Bowiea ili Nick Cavea.

Quasarr njeguju drugačiji pristup od postojećeg i dosad upoznatog obzirom na ponudu na domaćem glazbenom tržištu, ali s punim pravom otvoreni prema internacionalnim razmjerima, zapadnjačkom glazbenom tržištu. Glazbeno stvaranje i razvijanje grupe nije ograničeno isključivo pop formom i radom pjesama koje predstavljaju u formaciji grupe Quasarr već članovi ističu kako se bave skladanjem glazbe za kazališne predstave, filmove, reklame, klape, zborove, telefone i drugo.

N/A

Objavljeno 29.01.2006.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja