Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka premijera dokukomedije Gangster te voli

Riječka premijera dokukomedije Gangster te voliKomedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću donosi priču o bračnom posredniku zvanom Gangster...

Riječka premijera filma održat će se u četvrtak, 13. veljače s početkom u 20 sati. Premijeri filma će uz redatelja Nebojšu Slijepčevića prisustvovati i glavni protagonist Nedjeljko Babić – Gangster.

«Gangster te voli» komedija je o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete. Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci u Hrvatskoj koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što na najviše žele.

Film je miljenik publike, nagrađen je na Dokuartu u Bjelovaru, Mediteran Film Festivalu te ZagrebDox-u te je i dobitnik Specijalne nagrada Unistar za ’ironičan pogled na stvarnost’ na filmskom festivalu u Minsku.

«Gangster te voli» se može i reprizno pogledati u Mini Art-kinu 15., 16., 21. i 23. veljače.

Objavljeno 13.02.2014.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com