Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka premijera filma ’Bordo – vječna stripovska mladost’

Riječka premijera filma ’Bordo – vječna stripovska mladost’Svečana riječka premijera filma ’Bordo – vječna stripovska mladost’ održat će se u Art kinu Croatia u četvrtak, 17.04. s početkom u 20 sati. Posebni gosti premijere su glavni protagonist Borivoj Dovniković - Bordo, scenarist i producent Veljko Krulčić te redatelj Bernardin Modrić.

Jedan od najdugovječnijih aktivnih svjetskih stripaša Dovniković na sebi svojstven šarmantni i duhoviti način pripovijeda o svom radu, o zabranama s kojima se susretao, uspjesima i popularnošću koju je doživljavao, a pojedinosti svojim sjećanjima pojašnjavaju njegovi suradnici i urednici... Zanimljive i često vrlo uzbudljive priče protkane su brojnim fotografijama, arhivskim snimkama i dokumentima te detaljima Bordinih stripova.

Priča o manje poznatom dijelu opusa velikana naše i svjetske animacije Borivoja Dovnikovića, dijelu koji se najvećim dijelom tiče njegovog stvaralaštva na polju stripa. Bordo je svoje stripove za tisak nudio još kao jedanaestgodišnji dječak u izbjeglištvu u Beogradu 1941., a s 15 godina objavio je prvi strip u dnevniku ’Glas Slavonije’:

Upravo zbog Bordinog stripa ’Udarnik Ratko’ strip je od strane nove komunističke vlasti bio proglašen ’kapitalističkom i antidržavnom tvorevinom’ i bio je zabranjen. Bordo i danas, u 83. godini života redovno crta stripove po čemu ima status jednog od najdugovječnijih aktivnih crtača stripa na svijetu.

U petak, 18.04. u 19 sati na repertoaru Art-kina će se naći Bordini kratki animirani filmovi.
Ulaz je slobodan na program u cijelosti.Objavljeno 16.04.2014.

Vremeplov

Otišao sam na brod kako bi zaradio lovu za ”fleš”, a kad sam se nakon pet godina vratio s ”flešom”, nisam više imao koga slikati – scena je nestala.
Damir Krizmanić Kriza, riječki fotograf