Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka proslava Svetog Patricka

Riječka proslava Svetog PatrickaOdličnim nastupom u Palachu, ovu subotu, Belfast Food je zaključio riječku proslavu Dana Svetog Patricka. Nakon prošlotjednog nastupa James Cannon & The Sinners-a ovu subotu red je došao na najpoznatije riječke ’’irce’’ Belfast Food. Kao i svaki put kada sviraju u Rijeci, privukli su velik broj ljudi i napunili, odnosno zazelenili, Palach.

Nastup su započeli instrumentalnim uvodom ’’Bilbo’s Dream’’, a nakon njega nastavili pjesmom ’’Rocky Road to Dublin’’, jednom od najboljih i najpoznatijih irskih tradicionalnih pjesama.
U prvom djelu su uglavnom kombinirali odlične instrumentalne dionice, koje stvaraju pravi irsku ugođaj, s tradicionalnim pjesmama. Prva autorska stvar koju su odsirali bila je ’’Brancin i ješka’’ kojom su prvi put tu večer izazvali veću reakciju publike. Nastavili su laganicom ’’Usne od meda’’, a pjesmama ’’Van iz grada’’ i ’’Debela marta’’ oduševili su sve okupljene.

Nakon više jednog sata nastupa došao je red na njihovu najpoznatiju i najbolju pjesmu ’’Šporki stari grad’’, a otpjevali su je zajedno s publikom. Jednako je bilo i prilikom izvedbi pjesama ’’Mate i Matilda’’ i ’’Frane ’Merikan’’. Nastup su završili izvedbom pjesme ’’Whiskey in th Jar’’, vrlo vjerojatno najboljom i najizvođenijom tradicionalnom pjesmom.

Subotnjim dva i pol sata dugim nastupom Balfast Food je još jednom potvrdio da se najbolje osjećaju na pozornici, a ne u studiju, i da su jedni od najboljih zabavljača na sceni, pogotovo prilikom proslave Dana Svetog Patricka.

Miran Milić

Objavljeno 21.03.2010.

Vremeplov

Čitav život su mi drugi govorili što da radim. Sada ja govorim njima…
John Lee Hooker