Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka proslava Svetog Patricka

Riječka proslava Svetog PatrickaOdličnim nastupom u Palachu, ovu subotu, Belfast Food je zaključio riječku proslavu Dana Svetog Patricka. Nakon prošlotjednog nastupa James Cannon & The Sinners-a ovu subotu red je došao na najpoznatije riječke ’’irce’’ Belfast Food. Kao i svaki put kada sviraju u Rijeci, privukli su velik broj ljudi i napunili, odnosno zazelenili, Palach.

Nastup su započeli instrumentalnim uvodom ’’Bilbo’s Dream’’, a nakon njega nastavili pjesmom ’’Rocky Road to Dublin’’, jednom od najboljih i najpoznatijih irskih tradicionalnih pjesama.
U prvom djelu su uglavnom kombinirali odlične instrumentalne dionice, koje stvaraju pravi irsku ugođaj, s tradicionalnim pjesmama. Prva autorska stvar koju su odsirali bila je ’’Brancin i ješka’’ kojom su prvi put tu večer izazvali veću reakciju publike. Nastavili su laganicom ’’Usne od meda’’, a pjesmama ’’Van iz grada’’ i ’’Debela marta’’ oduševili su sve okupljene.

Nakon više jednog sata nastupa došao je red na njihovu najpoznatiju i najbolju pjesmu ’’Šporki stari grad’’, a otpjevali su je zajedno s publikom. Jednako je bilo i prilikom izvedbi pjesama ’’Mate i Matilda’’ i ’’Frane ’Merikan’’. Nastup su završili izvedbom pjesme ’’Whiskey in th Jar’’, vrlo vjerojatno najboljom i najizvođenijom tradicionalnom pjesmom.

Subotnjim dva i pol sata dugim nastupom Balfast Food je još jednom potvrdio da se najbolje osjećaju na pozornici, a ne u studiju, i da su jedni od najboljih zabavljača na sceni, pogotovo prilikom proslave Dana Svetog Patricka.

Miran Milić

Objavljeno 21.03.2010.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar