Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka večer za pamćenje uz Nenu Belana

Riječka večer za pamćenje uz Nenu Belana”Dobro večer sugrađani” - pozdravio je u četvrtak 8. svibnja oko 22.30 mnogobrojne posjetitelje Stereo dvorane vidno raspoložen riječki dalmatinac Neno Belan uz prve taktove nove pjesme ”Rijeka snova” s istoimenog, posljednjeg albuma. Praćen uigranim dionicama svog benda Fiumens, uz pomalo neočekivane čvrste rokerske aranžmane dobro znanih pjesama, Belan je okupljenu publiku raznih generacija lakoćom proveo kroz sve referentne točke svoje bogate kantautorske karijere.

Da se zanat stvaranja autohtonih pop pjesama koje odolijevaju naletima patetike i zubu vremena mukotrpno i temeljito stječe, Belan je bjelodano pokazao pod reflektorima pozornice kluba na Sušaku. Unatoč nekim kvalitativim padovima u dugogodišnjoj karijeri on je danas u poziciji da kao rijedak primjer glazbenika ”starog kova” (čitaj: pop zvijezde bivše države) bez većih problema i ”igranja po pravilima” pridobiva novu publiku ali i zadržava onu staru - a sve to ponajprije zahvaljujući svojoj autorsko-izvođačkoj uvjerljivosti s predznakom rijetkog trubadura prepoznatljivog mediteranskog senzibiliteta.

Kao što je netko već zapisao da Belanov nastup ustvari šalje poruku da se pop glazba može vratiti svom prvotnom obliku - jednostavnoj ljubavnoj pjesmi i žanrovima kao što su rock and roll, šlager i twist a da pri tome zvuči uzbudljivo - potvrdili su konkretna izvedba, odlični aranžmani, posebno vokali, ali i energična svirka ”fju mens” društva ovog četvrtka u Stereu.

Uz vrhunce večeri ”Ponoćna zvona”, ”Srce od leda”, ”Pričaj mi o ljubavi” i ”Dani ljubavi”, u čijoj izvedbi su bendu pomogli gostujući glazbenici, možemo samo ustvrditi da smo prisustvali odličnom nepretencioznom koncertu na kome bi uz okupljeno mnoštvo podjednako uživali Brian Wilson, The Beach Boys, The Beatles i Traveling Willburies.

Ako je ikada i bilo upitno, Belan je ovim riječkim koncertom dokazao da je rijedak i dragocjen izvođač, te još uvijek vrlo zanimljiv u svoj posebnosti dostajanstvenog nosioca pomalo zaboravljenog epiteta ”vječitog romantika s gitarom oko vrata”. Bila je to večer za pamćenje, neobično sugestivna plovidba na relaciji Rijeka - Split - Lastovo - Rijeka. Bravo, kapo!

Objavljeno 09.05.2008.

Vremeplov

Što sam stariji, to sam manji. Vidim druge dijelove svijeta koje prije nisam vidio. Druge poglede. Vidim više svijet izvan sebe…
Neil Young