Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječki doom metal velikani Old Night na Valhalli

Riječki doom metal velikani Old Night na ValhalliRiječki doom metal velikani Old Night i srpski thrash metal bend Quasarborn nastupiti će na Valhalla festivalu 2020. u zagrebačkoj Močvari.

Old Night je osnovan 2015. godine, a glavni osnivač Luka Petrović jedan je od glavnih kompozitora legendarnog metal benda Ashes You Leave. Ideja benda bila je stvarati inovativnu i originalnu glazbu, potpuno neopterećenu tuđim očekivanjima, ali s utjecajima ostavštine sastava Ashes You Leave.

Kroz svoja dva studijska albuma i tekstovima osobne tematike, ovaj bend s tri gitare, basom, dva prateća i lead vokalom dokazao je da ima jedinstveni stil u današnjem svijetu glazbe.

Raspadom benda Space Eater, godine 2016. osnovan je bend Quasarborn. Žanrovski je dijelom ukorijenjen u thrash metal zvuku, ali isto tako prošaran utjecajima drugih metal i rock podžanrova. Godine 2018. objavili su album prvijenac „The Odyssey to Room 101”, dok je početkom 2020. objavljen aktualan album „A Pill Hard to Swallow” u kojem se ogleda žanrovska raznolikost benda.

Mogu se pohvaliti mnogobrojnim koncertima i DIY filozofiji prema kojoj članovi benda pokrivaju većinu djelatnosti neophodnih za rad. Od mnogobrojnih nastupa izdvajaju se nastupi po Srbiji s bendom Remedy, Exit festival, europska turneja u okviru koje su nastupali u Njemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Nizozemskoj, a sada ih premijerno u Hrvatsku dovodi Valhalla festival.

Objavljeno 10.03.2020.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal