Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječki kauboji Crooks & Straights objavili album prvijenac ”So little left to say”

Riječki kauboji Crooks & Straights objavili album prvijenac ”So little left to say”Country grupa Crooks & Straights dolazi iz Rijeke, utemeljena je u listopadu 1999. godine.

Nakon određenog broja nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, grupa je debitirala na međunarodnoj sceni, na CD-u ”International Country Music Sampler”, u listopadu 2002. godine, u izdanju neovisne diskografske kuće Comstock Records(www.comstockrecords.com) iz Fountain Hillsa, Arizona, SAD. Time je postala prvi izvođač iz Hrvatske čiji materijal izdaje, promovira i distribuira jedna američka diskografska kuća.
Crooks & Straights su svoj najveći dosadašnji uspjeh postigli na 23. europskom natjecanju country glazbe, ”Picnic Country - Europa Country Music Contest”, održanom u Mragowu u Poljskoj od 23. do 25. srpnja 2004. godine. U pitanju je međunarodni festival koji je prije pet ili šest godina prerastao u svojevrsnu Euroviziju country glazbe. U konkurenciji country grupa iz čitave Europe su osvojili prvo mjesto te tako, službeno ili neslužbeno, postali najbolji europski country sastav za sezonu 2004./05. Time su se uvrstili među najveća imena europske country glazbe koja su dosad pobjeđivala u Mragowu, kao njemački Silverwood 2003. godine i Sarah Jory Band 2000. godine.

Album prvijenac ”So little left to say” je objavljen u suradnji izdavačke kuće Dancing bear i Zeta records iz Rijeke (www.zeta.hr), te donosi mnoštvo kvalitetnih country & western kompozicija aranžiranih u njihovom neobičnom, i usviranom glazbenom stilu. Preporuka: odličan background za chillanje uz lagani ljetni barbicue s prijateljima.

Članovi grupe:

Robert Bradičić - električna gitara, vokal, prateći vokal. Glazbenik od 1977. svirao u grupi Vamp, te drugim rock grupama u Rijeci, svirao profesionalno u Las Palmasu, Gran Canaria, Španjolska.

Gorana Čehić - violina, klavijature, vokal, prateći vokal. Ima završenu glazbenu akademiju za violinu i glazbenu teoriju, bavi se country glazbom od 1990. svirala u country-rockabilly grupi Mississippi Queen, Zagreb, surađivala s country grupom Plava Trava Zaborava Zagreb

Damir Matković - klavir, vokal, prateći vokal. Svirao u grupi Anonymus iz Rijeke, te profesionalno u Njemačkoj 8 godina i country grupi “Rodeo” iz Apolde.

Sandra Mladenić - pedal steel, ritam gitara, vokal, prateći vokal.

Joško Serdarević - bubnjevi, vokal, prateći vokal. Glazbom se bavi od 1974. svirao u grupama Vrijeme i zemlja i Xenia, te profesionalno u Švicarskoj 10 godina.

Mladen Srića - bas, vokal, prateći vokal. Glazbom se bavi od 1980. godine, svirao u grupi Vamp, te rock i blues u raznim riječkim grupama, posjeduje vlastiti profesionalni studio, bavi se glazbenom produkcijom i snimanjem.

Robert Paulić

Objavljeno 09.06.2005.

Vremeplov

Nikada se nisam osvrtala unatrag sa žaljenjem. Nikada nisam mislila zašto nisam postala glumica ili zašto sam samo veslala za Johnom? Uvijek sam hodala uz njega, a on je uvijek podržavao sve što sam radila.
June Carter Cash