Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječki kauboji Crooks & Straights objavili album prvijenac ”So little left to say”

Riječki kauboji Crooks & Straights objavili album prvijenac ”So little left to say”Country grupa Crooks & Straights dolazi iz Rijeke, utemeljena je u listopadu 1999. godine.

Nakon određenog broja nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, grupa je debitirala na međunarodnoj sceni, na CD-u ”International Country Music Sampler”, u listopadu 2002. godine, u izdanju neovisne diskografske kuće Comstock Records(www.comstockrecords.com) iz Fountain Hillsa, Arizona, SAD. Time je postala prvi izvođač iz Hrvatske čiji materijal izdaje, promovira i distribuira jedna američka diskografska kuća.
Crooks & Straights su svoj najveći dosadašnji uspjeh postigli na 23. europskom natjecanju country glazbe, ”Picnic Country - Europa Country Music Contest”, održanom u Mragowu u Poljskoj od 23. do 25. srpnja 2004. godine. U pitanju je međunarodni festival koji je prije pet ili šest godina prerastao u svojevrsnu Euroviziju country glazbe. U konkurenciji country grupa iz čitave Europe su osvojili prvo mjesto te tako, službeno ili neslužbeno, postali najbolji europski country sastav za sezonu 2004./05. Time su se uvrstili među najveća imena europske country glazbe koja su dosad pobjeđivala u Mragowu, kao njemački Silverwood 2003. godine i Sarah Jory Band 2000. godine.

Album prvijenac ”So little left to say” je objavljen u suradnji izdavačke kuće Dancing bear i Zeta records iz Rijeke (www.zeta.hr), te donosi mnoštvo kvalitetnih country & western kompozicija aranžiranih u njihovom neobičnom, i usviranom glazbenom stilu. Preporuka: odličan background za chillanje uz lagani ljetni barbicue s prijateljima.

Članovi grupe:

Robert Bradičić - električna gitara, vokal, prateći vokal. Glazbenik od 1977. svirao u grupi Vamp, te drugim rock grupama u Rijeci, svirao profesionalno u Las Palmasu, Gran Canaria, Španjolska.

Gorana Čehić - violina, klavijature, vokal, prateći vokal. Ima završenu glazbenu akademiju za violinu i glazbenu teoriju, bavi se country glazbom od 1990. svirala u country-rockabilly grupi Mississippi Queen, Zagreb, surađivala s country grupom Plava Trava Zaborava Zagreb

Damir Matković - klavir, vokal, prateći vokal. Svirao u grupi Anonymus iz Rijeke, te profesionalno u Njemačkoj 8 godina i country grupi “Rodeo” iz Apolde.

Sandra Mladenić - pedal steel, ritam gitara, vokal, prateći vokal.

Joško Serdarević - bubnjevi, vokal, prateći vokal. Glazbom se bavi od 1974. svirao u grupama Vrijeme i zemlja i Xenia, te profesionalno u Švicarskoj 10 godina.

Mladen Srića - bas, vokal, prateći vokal. Glazbom se bavi od 1980. godine, svirao u grupi Vamp, te rock i blues u raznim riječkim grupama, posjeduje vlastiti profesionalni studio, bavi se glazbenom produkcijom i snimanjem.

Robert Paulić

Objavljeno 09.06.2005.

Vremeplov

Gitara je predivan instrument.
Les Paul, glazbenik i tvorac popularne električne gitare