Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rijeka i Opatija gradovi domaćini „Porina za 5“!

Rijeka i Opatija gradovi domaćini „Porina za 5“!U Rijeci je svečano potpisan ugovor između Instituta hrvatske glazbe, organizatora Diskografske nagrade Porin, i gradova Rijeke i Opatije koji će ove godine biti domaćini Porina.

Suradnja ovih gradova i Porina već je iskušana: Rijeci će ovo biti drugi Porin, a Opatiji čak peti! Budući da će se dodjela nagrade održati u subotu 5. svibnja u riječkoj dvorani Centra Zamet bit će to dakle „Porin za 5!“

U Salonu Grada Rijeke ugovor je za IHG potpisao njegov predsjednik prof. Goran Končar, a za gradove domaćine njihovi gradonačelnici – riječki mr.sc. Vojko Obersnel i opatijski Ivo Dujmić. Uz njega, za Opatiju je ugovor potpisala i gđa Jasna Doričić Sanković, direktorica TZ Grada Opatije.

Gradovi domaćini podijelili su zadatke: riječka dvorana Centra Zamet nudi izvrsne uvjete za organizaciju sjajne televizijske priredbe, a sudionici Porina bit će smješteni u opatijskim hotelima. Uoči završne večeri u njima će se održavati i radionice i okrugli stolovi vezani uz glazbeni show business.

Porin je tradicionalna prilika za okupljanje branše, medija i svih koje privlači blizina zvijezda. Diskografske kuće predstavit će svoja birana izdanja a glazbenicima je uvijek izazov održati koncert pred kolegama. Zato „šušura“, koji tako dobro ide uz proljetni vikend uz more, ni ove godine neće nedostajati.

Organizatori vjeruju da će stara izreka kako je ’Porin dobar onoliko koliko je dobra prethodna glazbena godina’ ove godine rezultirati odličnim izdanjem dodjele nagrada. Publika i kritika slažu se da je 2011. i kvalitetom i brojem glazbenih izdanja bila godina iznimno „dobre berbe“ u svim glazbenim žanrovima. Ali o tome konkretnije uskoro, nakon što svoj izbor od 3 nominirana u svakoj kategoriji naprave Porinovi glasači.

Dok organizatori već odavno rade na podizanju razine produkcije cijelog događaja, glazbenici nemaju razloga za nervozu: sve do 21. ožujka kad će u Cinestar Areni IMAX biti svečano objavljene nominacije za Porin 2012.

Objavljeno 29.02.2012.

Vremeplov

San koji čovjek sanja sam je samo san. San koji sanjamo s drugima je stvarnost... Ne vjerujem u ubijanje koji god razlog postojao za to.
John Lennon