Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rijeka je domaćin Dublinersima!

Rijeka je domaćin Dublinersima!Legende irskog folka Sean Cannon, Eamonn Campbell, Gerry O’Connor & Paula Watchorn, okupljeni pod imenom The Dublin Legends nastavljaju putovanje najpoznatijeg glazbenog izvoza Irske, The Dubliners!

Rijeka je domaćin na njihovoj turneji, u srijedu,10.09. a mjesto radnje je HNK Ivan pl.Zajc.
Pripremite se za ludu i nezaboravnu noć ispunjenu poznatim melodijama i vječnim stihovima.

2012. The Dublinersi slave 50godišnjicu postojanja koja je obilježila nagrada za životno djelo BBC Radio 2 iz emisije ”Folk Awards” te rasprodana turneja diljem UK. Međutim sve je to nažalost zasjenila iznenadna smrt njihova osnivača ’’Banjo’’ Barneya McKaKenna. Poslije dugog razmišljanja nakon 48 godina turneja, Jonh Sheahan, zaključio je da je to za njega kraj putovanjima, a njegovim izlaskom iz benda Dublinersi se službeno gase; međutim istodobno se rađa The Dublin Legends.

Sean & Eamon bili su 30-ak godina članovi svjetski poznatih The Dublinersa, a na zadnjoj turneji pridružuje im se i Gerry O’Connor , koji je svojevrsno bio član poznatog irskog folk rock benda Four Man & A Dog.U svojoj bogatoj karijeri Gerry je svirao sa svima sa te scene, od Sharon Shannon do Shanea McGowena te je također surađivao sa gitarskom legendom blues rocka Joeom Bonamassaom na zajedničkim turnejama. Paul Watchorn, posljednji iz postojećeg sastava, jedan je od 5 najboljih irskih banjo svirača te je godinama svirao na turnejama sa Warifield’s Sons of Erinima.

The Dublin Legends nastavljaju put koji su u Dublinu ucrtali još davne 1962. Ronnie Drew, Luke Kelly, Cirian Bourke, Barney McKenna i John Sheahan; ’’The Lads’’, kako su ih od milja zvali, raduju se ponovnom druženju sa starim prijateljima i štovateljima diljem svijeta i nastavljaju nas veseliti svirajući poznate klasike i balade poput ’’Whiskey In The Jara’’, ’’Dirty Old Towna’’, ’’The Wild Rovera’’, ’’Seven Drunken Nightsa’’, ’’The Rare Auld Timesa’’, ’’Finnegan’s Wakea’’, ’’Molly Malone’’, ’’The Montoa’’, ’’Hand Me Down Me Biblea’’, ’’The Irish Rovera’’, ’’Black Velvet Banda’’ i mnoge druge.

Ulaznice su u prodaji putem on-line sustava ulaznice.hr te na ovlaštenim prodajnim mjestima (sustav ulaznice.hr). A cijene glase:
pretprodaja (od 30.07. do 10.08.) :
parter 90,00kn
lože (Mezanin, prvi i drugi kat, od broja 2-5 s obje strane ) 80,00kn
lože (Mezanin, prvi i drugi kat, centralno od broja 6-6) 110,00kn
balkon 80,00kn

od 11.08. do dana koncerta:
parter 110,00kn
lože (Mezanin, prvi i drugi kat, od broja 2-5 s obje strane) 100,00kn
lože (Mezanin, prvi i drugi kat,centralno od broja 6-6 ) 130,00kn
balkon 100,00kn

cijena na dan:
parter 140,00kn
lože (Mezanin, prvi i drugi kat, od broja 2-5 s obje strane) 130,00kn
lože (Mezanin, prvi i drugi kat,centralno od broja 6-6) 160,00kn
balkon 130,00kn

Objavljeno 03.08.2014.

Vremeplov

Punk u Rijeci nije bila samo glazba, riječki je punk bio pokret koji je krenuo, pokrenuo i rasturio sve šablone koje su u ovom gradu i toj ondašnjoj državi tada vladale. A okidač su mu bili, ne intelektualci, ne seljaci, ne radnička klasa, već klinci – golobradi mulci i još nepropupali cureci.
Slavica Mrkić Modrić, riječka novinarka (Novi list)